21 juli 2016

Buss till Las Vegas

Måndag, och sista veckan i USA. Ska småningom skriva ett inlägg om hur det känns... Morgonrutiner, packade väskorna färdigt, och så gick jag ut på en kort promenad längs Venice Beach boardwalk. Tog lite bilder, gick in i nån butik, beundrade stranden och kollade in träningsnördarna vid Muscle Beach. Sen var det bara att hämta väskorna, checka ut och påbörja nästa äventyr!

Promenerade ett kvarter till busshållplatsen för att hoppa på med buss 733 ända till Downtown Los Angeles. Detta var alltså nästan vid Union Station därifrån jag åkte kvällen innan. Skillnaden var att denna åktur kostade 1,75$. Haha! Visst gick det bra att åka med lokaltrafik också.. Hoppade av på Main Street och såg till min stora förtjusning att hotellet jag ska bo på efter Vegas låg 20 meter från busshållplatsen. Lite tur ska man väl ha här i livet också.. Gick till nästa hållplats för att ta buss 60 till Greyhound-stationen, men bussen körde bara förbi mig, pga vägarbete. Fick alltså snällt släpa mina stackars väskor två kvarter och stiga på vid nästa hållplats. Håhå! 

Kom mig till Greyhound-stationen i väldigt god tid, närmare bestämt två timmar innan bussen till Las Vegas skulle avgå... Nå, behövde ju inte stressa i alla fall! Åt en bit mat och chillade bara, tills det var dags att åka iväg. Så blev det då nästan sex timmar i buss. Läste bok, lyssnade på musik, vilade lite.. Det gick faktiskt förvånansvärt snabbt! Vi pausade en gång, och jag beställde en milkshake på McDonalds för att orka resten av kvällen. Framme i Vegas var vi runt 20:40. 

Tog en taxi till mitt hotell, The Rita Suites, en bit från The Strip. Betalade lika mycket för den resan (ca 5 km) som resan från LA, alltså 22 dollar.. Sjukt! Inkvarterade mig i mitt enorma rum, tog en snabbdusch, uppdaterade mig med lite sociala medier, och sökte mig sen i säng, trött efter en lång och varm dag.

Hostel-liv: Prata i telefon med benen längsefter väggarna.
Hostellet där jag bodde, Samesun Venice Beach, låg precis vid porten till stranden och boardwalken.
Här kunde jag lätt ha legat hela dagen!
Muscle Beach!
The all American-experience part two: Greyhound!
Bussbolaget hade till och med egna chips.. Faktiskt goda!
32 grader varmt när vi pausade på väg till Vegas...
Många år sen jag druckit en milkshake från Mäccen. Lika gott som jag kom ihåg! Fast hade nog klarat mig utan vispgrädden jag fick på toppen...
Välkommen till mitt hotellrum!


Min svit var större än min lägenhet, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar