13 juli 2016

21: Santa Barbara & Los Angeles

På den sista Trek America-dagen, måndag, åkte vi iväg från San Luis Obispo strax före nio på morgonen. Destinationen för dagen var också vår slutdestination för hela resan - Los Angeles, city of angels! Men först stannade vi till i fina Santa Barbara för att strandhänga en liten stund. Svalkande vatten och en härlig sandstrand, vad mer kan man begära? Tanken var också att vi skulle stanna på lunch vid en tacoställe, men kön var lång och klockan tickade, så vi beslutade oss i stället för att köra vidare en bit och äta på ett In-N-Out-Burger.

Santa Barbara beach.
 
Gissa vem som kommer bojkotta franskisar och annan skräpmat när hon kommer hem...

Kom oss småningom till Los Angeles, och jösses vilken stor stad alltså! Det bor cirka 10 miljoner(!) mänskor i hela LA-området,, så ni kan ju gissa om det är lite trängsel... Vi åkte först till Hollywood, och gjorde ett kort stopp där, fick se Walk of Fame och området där omkring. Såg en liten skymt av Hollywood-skylten långt upp i bergen, gick in i en butik, och sen åkte vi vidare. Att ta sig från Hollywood till området nära flygfältet där våra hotell låg tog ungefär 1,5 timmar, och det är kanske 20-30 kilometer, så då vet ni hurudan trafik vi pratar om.. Hohho!

 
I'm in Hollywood!
 Walk of Fame.
 Hittade några bekanta namn längs vägen.
 Chinese Theatre...
 
... med sina kända hand- och fotavtryck gjutna i cementplattorna.
 Sido, Vin Diesel was here!
 
Upp för trapporna...
 ... och så kunde man skymta Hollywood-skylten där borta i bakgrunden!

Jag var som vanligt det svarta fåret och hade bokat ett annat hotell än de övriga, men det var bara en halvkilometer ifrån, så de släppte av mig först vid Travelodge LAX South. Checkade in, duschade, plockade lite i väskan, gjorde mig i ordning, och traskade sen iväg till övriga gängets hotell. Där hoppade vi i bilen och så körde Liz oss till Santa Monica, där vi hade bokat bord på en italiensk restaurang. Minns tyvärr inte namnet, men det var ett riktigt bra ställe! Vi åt "family style" och delade på alla rätter, det blev sallad, gratinerat bröd och pasta, och sen tog några lite efterrätt också, som vi fick smaka. Mätta och belåtna traskade vi sen iväg ner till stranden och berömda Santa Monica Pier. Där underhöll vi oss lite över en timme med diverse nöjen såsom karuseller, spel osv. Åkte sen till närliggande Venice Beach-området och tog varsin på en bar, innan vi åkte tillbaks till hotellen.

Sista gången i vanen, och så var det att ta farväl av gänget då. De flesta skulle flyga hem nästa dag, några fortsätter på Grand Trek, och nån enstaka skulle vidare på äventyr, då t.ex. jag som ännu har 12 dagar efter trekken. Lite ledsamt nog att krama alla hejdå och önska lycka till med livet, vem vet om vi ses igen... Får tacka för dessa tre veckor, vi var ett bra gäng trots allt!

 Konstig solnedgång, eftersom staden täcks av en ganska tjock avgasdimma.
 Men vackert med palmerna som kantar vägarna!
 Verkligen god mat!
Santa Monica Pier.
 
Thanks guys for an awesome time!
 
Och Tom vann en till maskot. Vet inte hur han ska ha rum med alla på nästa del av resan... Haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar