4 juli 2016

11: Yellowstone national park dag 2

Lördag, dag 11 och vår andra dag för att utforska Yellowstone national park. Väckning runt sju, campingfrukost och morgonrutiner, och sen iväg in i parken igen. Denna gång började vi med ett "morgondopp" i Boiling River, en kall flod dit det rinner ner varma källor. Otroligt härligt, som att bada badtunna ungefär! Förutom att det var svårt att ta sig fram när det strömmade väldigt mycket och fanns stora stenar på bottnen, så var det en fin upplevelse. Vi fortsatte sen köra genom parken, och såg massa intressanta saker längs vägen, en hel del djur till exempel, och mer vackra vyer!

Rådjur..?
Hello ms elk! Mitt in i värsta turistcentrum vid Mammoth Hot Springs stod denna och betade i all sköns ro.
Boling River!
Härligt i vattnet, bra blandning mellan varmt och kallt beroende på var i floden man satte sig ner.
Här kommer de varma källorna ner. De var verkligen varma! Brännande heta faktiskt.
Såg en svart björn och hennes unge!
Och några bisonoxar bara invid vägen.
Fick stanna för några ryttare som kom över vägen också.

Tog oss till Grand Canyon of Yellowstone, en dal med branta klippor och vattenfall. Gjorde en vandring på cirka 6,5 kilometer, eller åtminstone största delen av oss. Vi promenerade från Uncle Tom's Point till Artist's Point, och därifrån en loop via Lilly Pad lake och Clear Lake. Det var mycket upp och ner och ganska tungt, men absolut värt det i slutändan! Såg en hel del fina utsikter längs vägen. Efteråt var vi alla ganska trötta och sluta, så vi åkte tillbaks till stugorna runt 17:30.

Vackra Artist's Point!
Denna pose ser aldrig lika bra ut på bild som när man ser det framför sig i huvudet... Lite misslyckat, men den bjuder jag på!
Lilly Pad lake.
Precis innan vår hike var slut passerade vi en bison på bara några tiotals meters håll. Lite skrämmande nog!

Chillade och gjorde oss i ordning, och träffades sen hela gänget 19:45 för att vandra in till stan på en bit mat. Restaurangen vi bänkade oss vid hette Slippery Otter Pub, och var ett riktigt skönt ställe! Åt god mat, drack några cider, och traskade sen till Buffalo Bar en bit från vårt boende. Tyvärr måste man ha pass som id, och jag hade lämnat kvar mitt i rummet, så jag gav upp för kvällen. Men lika bra var väl det, för då hann jag packa om väskan och göra allt i ordning för nästa dag i stället!

Black Angus burger, gott!

1 kommentar:

  1. Låter som en häfti åpplevels att bad i en flod tär kallt å varmt vatten möts, nära både björnar å bisonoxar.
    Landskapen sir verkligen mäkti ut!

    SvaraRadera