9 juli 2016

16: Yosemite national park dag 1

På den sextonde resedagen med Trek America åkte vi iväg från Lake Tahoe vid halv niotiden. In i de Kaliforniska bergen! Vårt första stopp för dagen var Travertine Hot Springs, tre små varma pooler mitt ute i ingenstans. Det var riktigt varmt och behagligt att sitta och njuta där i solen en stund, men hade nog gärna tagit mig ett svalkande dopp efteråt faktiskt.. Körde sen vidare tills vi kom oss till Yosemite national park. Gjorde ett glass-stopp innan vi åkte in i parken, som var fantastisk med sin bergiga och skogiga natur. Lite som Yellowstone, men ändå inte.

Travertine Hot Springs!

Vår hållplats i parken var Tenaya Lake, där vi först picknicklunchade och sen strandhängde en stund. Lite kyliga vindar, men det var skönt med friska vindar i det annars väldigt soliga och varma vädret. Efter några timmar på stranden åkte vi vidare genom parken, gjorde några fotostopp längs vägen, men annars körde vi raka spåret till vårt hostel för de två kommande nätterna, Yosemite Bug Hostel. Det var verkligen mitt ute i ingenstans, bara berg och träd så långt ögat kunde nå. Men ett riktigt mysigt ställe med slingrande vägar upp till stugorna.

Första mötet med Yosemite - berg så långt ögat kunde nå!
Stora träd längs vägen ner till Tenaya lake.
Vackert ställe!
De andra tog sig ett dopp i det kalla vattnet...
 
... medan jag passade på att suga i mig lite solsken.
På väg till hostellet såg vi den berömda klippan, Half Dome, som förresten är klädesmärket The North Face's logo!

Vi bodde alla tjejer i samma stuga. Inkvarterade oss, duschade och gjorde oss i ordning, tog det lugnt en stund, och samlades sen hela gänget nere vid hostellets café/restaurang för en bit mat. Riktigt gott med en ordentlig stek till middag! Efteråt var vi alla väldigt trötta, och tog tidig kväll.


Kvällens middag, Flat Iron Steak, mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar