4 juli 2016

13: Jackson Hole

Den tredje juli, dag tretton, söndag, och vi fick en efterlängtad sovmorgon! Det var inte allt heller, utan vi hade en helt tom dag i vår resekalender. Borde vara den enda helt planlösa dagen under våra 21 dagar på vägarna. Nå, förstås finns det ju alltid optional activities man kan välja, och denna gång var det white water rafting, alltså forsränning som stod på schemat. Själv var jag inte speciellt sugen, varken på aktiviteten eller summan vi skulle hamna att betala för den, så jag (och tre andra) stod över.

Sov till tio ungefär. Gjorde oss i ordning, och for sen på frukost till restaurangen invid. Efter en stor frukost kändes det helt okej att göra något vettigt, så jag och Jackie ringde till ranchen här precis invid och bokade en två timmars ridtur. Kan varmt rekommendera Teton Village Trail Rides! Vi fick vänta en stund, men sen var det dags för vår grupp att hoppa upp på hästarna. Vi var bara fem personer och en guide (en riktigt cowboy-tjej vid namn Ally) så det gick rätt smidigt. Vi gjorde en runda i bergen och på ängarna invid ranchen, skrittade bara i lugn takt, så det var riktigt behagligt. Men hade nog gärna galopperat över gräset som jag sett framför mig i så många år... Ni vet, detta är en dröm jag haft sen jag såg The Horse Whisperer i början på 2000-talet nån gång, att få rida western nånstans uppe i nordvästra USA. Har ju sagt sen dess att jag en vacker dag ska åka till Montana och rida western. Nå, vi var ju faktiskt i Montana dagen innan, och detta var granndelstaten Wyoming, så får väl duga... Heheh. En liten parentes, men ville bara säga att jag var HELT SALIG av att ha checkat av detta på min bucketlist. Dreams do come true, vejt ni!

God morgon världen, rätt bra utsikt under mitt telefonsamtal hem!
Godaste frukosten hittills på resan - oatmeal pancakes vid Mangy Moose!
 En riktig ranch! Med westernhästar! Och cowboys! Invid bergen! Tror ingen kan förstå hur länge jag drömt om detta...
 Första gången i en westernsadel. Men det gick perfekt, min häst Josie skötte sig exemplariskt.
 Upp i bergen...
 ... och ner igen.
 Ut på fälten...
 ... med vackra utsikter!
Kom några droppar regn emellan också, men det var bara skönt i värmen. 
 Helt salig. Och bakom mig våra medryttare, tre japanska turister som jag tvivlar på att hade nån aning om vad de höll på med... heh.
 Tillbaks till ranchen efter två timmar på hästryggen. Kändes nog i både rygg och rumpa!
Tack Josie för en fin tur!

Efter ridturen traskade jag och Jackie tillbaks den korta vägen till hostellet. Duschade, tog det lugnt en stund, och gick sen ner och la i en tvättmaskin. Mötte upp med Lizzie, som också hade valt att stanna "hemma", och gick i lite butiker och åt varsin lösglass. Sen bara chill tills de andra kom tillbaks från forsränningen. Då gjorde vi oss i ordning, och de flesta av oss träffades med Liz för att åka upp i skidcentrets gondol. Där uppe fanns en restaurang som, 4th of July helgen till ära, hade livemusik ute på terrassen. 

På väg upp med gondolen, lite skrämmande för mig som är höjdrädd..
 Jackie och Liz var i alla fall lugna som filbunkar.
Uppe på toppen, mäktig utsikt!
 Mycket folk som samlats för att lyssna på livemusik och dricka nån öl. Härlig stämning!
 Uppe bland molnen!
 Verkligen sköna killar.

Efter cirka en timme åkte vi ner igen (läskigt!) och mötte upp med de resterande två för att gå ut på middag. Kvällens matställe var Mangy Moose riktigt i centrum av Teton Village. Mycket folk och lång väntetid, men maten var god.. Efteråt var det en stor folkfest utanför i och med firarhelgen, så vi bänkade oss för att lyssna på lite mer livemusik och njuta av stämningen och raketerna.

 Slog på stort och beställde in förrätt idag - strawberry brie tart. Gott!
 Huvudrätten blev grillad kyckling med zucchinipasta. Annorlunda, men mums vad det var gott!
 Stora folkmassor hade samlats vid "torget" för att lyssna på livemusik och fira in 4th of July.
 Klockan 22 var det dags för raketer! Har några mer eller mindre lyckade bilder att bjuda på..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar