11 juli 2016

19: San Francisco dag 2

Lördagen den 9.7, och Trek America dag 19. Vaknade upp i dimmiga San Francisco vid sjutiden. Frukost, morgonrutiner och så samlades vi allihop i lobbyn 8:15. Ropade in några taxis och åkte sen ner till Pier 33 för att hoppa på båten till Alcatraz-fängelset. Spännande! Dimman låg tät över vattnet och slingrade sig kring den steniga ön, och det var en slags kall, dyster, mystiskt stämning över hela stället. Lite kusligt, faktiskt! Vi steg i land och fördrev några timmar på ön, gick runt och kollade runt, tog del av historian. Verkligen intressant ställe, kunde nog ha spenderat mer tid där, faktiskt. Sen tillbaks med båten till fastlandet. Varning för bildbomb...

Efter att fängelset stängde 1963 belägrade en grupp indianer ön, och det kan man se spår av än idag, även om deras vistelse inte blev långvarig.
 
 En före detta lekplats för öns barn är numera hem för tusentals fåglar.
 Branta uppförsbackar, som på alla andra ställen i San Francisco.
 Detta var en gång i tiden fängelsedirektörens bostad.
 Dimman låg verkligen tätt denna förmiddag!
Gissa vem som gillade alla mintgröna detaljer på ön...
Inne i cellblocken.
Så här kunde det se ut i en vanlig fängelsebunker.
 
 Känner ni igen nån av de kända fångarna?
 Isolation cell.
 Tycker det verkar som om fångarna fick bra mat!
Dimman börjar lätta lite!
 
 Dags att åka iväg med färjan till fastlandet...
 Verkligen imponerande ställe!
San Franciscos fastland i sikte!

Jag och Jackie spenderade största delen av dagen tillsammans, promenerade först till kända Pier 39, med alla sina restauranger och souvenirbutiker. Skulle också se de berömda sälarna på piren, men de hade tydligen simmat iväg för sommaren, så det var bara några stackare som satt där och ojade sig. Sen träffade vi faktiskt på resten av gänget, så vi gick till Bubba Gump's på lunch. Gott med seafood! Vandrade vidare längs med vattnet, och sen upp för backarna en bit för att se den kända slingriga gatan, Lombard Street. Häftigt när bilarna kom ner i sakta mak.. Sen hoppade vi på med en cable car, så nu har vi provat på det också!

Pier 39.
 Alcatraz syntes lite bättre från fastlandet...
 ... medan Golden Gate nästan var helt täckt i dimma!
Tyvärr inte många sälar i sikte.
 
Stötte på resten av gänget och bestämde oss för att joina dem på lunch..
.. vid Bubba Gump.
 
Åt en riktigt god sea food platter! Tydligen Forrest Gump's favorit... Haha.
 
 Upp och ner och hit och dit.. Man ska verkligen inte ha dålig kondition när man promenerar i SF!
 Lombard Street, hade gärna åkt ner där med bilen!
Cable car, hej och hå!
 

For en stund till hotellet och vilade och åt lite frukter, som vi köpt nere vid piren. Rena rånet ska jag säga er, typ en halvkilo jordgubbar plus en chokladdipp för 16 dollar! Hohho. Sen samlade vi krafter och promenerade till Chinatown, som inte låg många kvarter från hostellet. Blev faktiskt lite imponerad, svårt att förklara, men det var en speciell stämning där. Gick i några butiker, tittade oss omkring, och traskade sen tillbaks till hostellet. Dusch och slapp, och sen småningom iväg ut på middag. Promenerade till Union Square för att äta middag på The Cheesecake Factory, men kön var så lång att vi bara köpte med oss varsin bit cheesecake och gick vidare. Hittade ett mysigt litet vietnamesiskt ställe på andra sidan gatan från vårt hostel, och där åt vi kvällens middag. Det var faktiskt så gott, att det blev det godaste maten jag ätit på hela resan! Passionsfrukt-mojiton var också den bästa drinken jag nån gång druckit, tror jag. Cheesecake till efterrätt på hostellet sen kronade verkligen den perfekta middagen. Tio poäng!

 Visst var det gott, men kanske inte värt sexton dollar...
 Chinatown.
 Den godaste drinken jag nånsin druckit!
 .. och troligen resans godaste mat: BBQ chicken and fried rice.
 Efterrätten från The Cheesecake Factory: Oreocheesecake. Mäktigt, verkligen.. Orkade inte ens äta allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar