2 april 2015

Musiktips #10

Här kommer det nudå, mitt tionde och sista musiktips. Hela serien kan ni hitta i vänstra spalten, eller sen söker ni "musiktips" i sökrutan, så borde de ploppa upp! Ni som hängt med har säkert lagt märke till att min musiksmak är ganska bred, men samtidigt inne på en viss linje. Förstås så har jag sparat det allra bästa till sist: Två av mina favoritband i dagsläget! Båda banden har Kalle introducerat mig för. Favoriter har dessa blivit för att jag, som är så himla frälst i vackra/catchiga melodier och slående texter, hittade två band som hade kombon bra musik och fantastisk sångare. Innan jag och Kalle blev tillsammans var Tony Kakko i Sonata Arctica min favoritsångare. Ganska fort switchade jag sen om till Chris Cornell i Audioslave. Tycker fortfarande väldigt mycket om dem båda, men de har nog fått ge vika för dessa två herremän: Myles Kennedy och Tom Keifer. Majgaad vilka röster, säger jag bara! Banden jag pratar om heter Alter Bridge och Cinderella. Och det är de allra finaste pärlorna i min musiksamling. Dessutom får jag stolt säga att i maj kommer jag få se Myles Kennedy live i Helsingfors, när han spelar med Slash. YES!

Cinderella, med underbara Tom Keifer (och hans stora mun, haha) i spetsen:
En av de vackraste låtarna i världen!

Och så Alter Bridge, åh! Fantastiska, fantastiska Myles med den bästa rösten i universum. Och ja, de är tusen gånger bättre live, tycker jag!

Och om jag fick välja en låt, bara EN, som skulle spelas i mitt huvud varje dag tills jag dör, så skulle det absolut vara denhär. Alltid:

Tack för mig! Hoppas ni hittat nån ny låt att lyssna på, eller kanske rentav ett nytt band att tycka om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar