30 april 2015

Att (inte) fira vappen

Klaaada vappen, som man säger här i svenskfinland! Aldrig fattat varför man säger det men... Den sista dagen i april har jag inte firat på nåt speciellt sätt. Kom hem vid fyra, fixade ihop ugnskorv och rotmos, plockade undan i köket, och slappade på soffan med lite bloggar en stund. Sen åkte jag iväg till verkstan, och spenderade några timmar där. Städade och tvättade min bil (det var på tiden!), snabbstädade Kalles bil, plockade lite varmanskläder, lyssnade på det sista fixandet på bilarna inför morgondagen... Kom hem vid niotiden, packade ihop en väska med kläder och fixade smörgåsarna färdigt så vi inte behöver stiga upp fyra imorgon. Nu är vi bänkade i soffan framför världens bästa serie - Fringe, med en godisskål. Perfekt sätt att fira vappen, alltså!

Konstaterade idag när jag sett alla bilder på sociala medier att det är väldigt sällan vi firat vappen. Mest har de senaste åren gått ut på att skruva bilar, eller till och med köra (Kemora körs alltid första helgen i maj, fredag, lördag, söndag, så ibland infaller det 1:a maj, ibland inte). Jag letade fram några bilder från slutet av april 2011-2014, och dethär är vad jag hittade:

Ja som ni ser, väldigt sällan vi firat vappen!

Vill ni ha nåt vettigt att läsa på denhär bloggen ikväll kan jag skicka er bakåt till förra året, då jag skrev dethär inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar