19 april 2015

Bloggloppis, kompishäng och trädgårdsarbete

Såå, det blev lite ovanligt tyst här på bloggen i helgen. Som jag redan berättade för er så hade vi ommöbleringsrumba här i hushållet i fredags. Fortfarande ser det ut som ett bombnedslag och inget är riktigt som jag vill.. Men va ska it he taa se snart! 

Igår steg jag upp ovanligt tidigt för en lördag, 7:45 ringde alarmet. Åkte iväg med mina två IKEA-kassar till Vasa och sålde på bloppis i Ritz, ordnat av Finlandssvenska bloggare med Christina i spetsen. Hade trevligt sällskap och fick faktiskt sålt en hel del. Inte så mycket som jag tänkt mig, tyvärr, men åtminstone gjorde jag vinst ännu efter att jag betalt bordshyran och handlat lite av andra bloggare... Efteråt lunchade jag på 1 rum och kök tillsammans med Maria, Ida och Challo. For en sväng via Punnitse & Säästä samt Minimani innan jag styrde kosan mot Kvevlax, där jag hälsade på Tees och hennes lilla familj i nya lägenheten. Vi pratade bort några timmar medan jag fick mysa med mitt kära fadderbarn. Vid åttatiden var jag hemma igen, efter en lång dag. Sambon for ut på egna bravader medan jag fick sällskap av Madde. Vi pratade och pratade och pratade och plötsligt hade klockan blivit halv tre(!) och jag hade nästan tappat rösten. Sov gott efter det!

Idag sov jag rätt länge. Åt frukost och drog sen på mig ytterkläderna och for ut och gav löven och kvistarna en ordentlig omgång. 1,5 timmar senare hade jag räfsat ungefär 2/10 av vår gårdsplan... Jag har TRE saker att säga om räfsandet: 1. Jag hatar det, 2. I höst låter jag inte Kalle fuska med sista gräsklippningen, och 3. Vid mitt riktiga hus ska jag bara ha en 5x5 meters gräsmatta! Och inga fakin pil- och almträd...Efteråt smakade det gott med lite ris och indonesisk kycklinggryta. Slappade en stund med en skål choko innan jag åkte iväg till Nykaabi (via vallokalen vid Centrumskolan) för veckans ridtur med tant Elli. Dagens största tabbe: När jag satte kalsonger under ridbyxorna och det var +10 grader utomhus.. Hade snabbvisit av Tossa innan jag åkte iväg hem igen med min loppisköpta rottingstol i baksätet. Kalle försökte skruva vår nya Hektar-lampa och jag gjorde varma smörgåsar och duschade. 

Nu är det valvaka på tv som gäller här i gården, ena intresserad, andra inte det minsta brydd.. Man kunde ju tro att jag är den intresserade, men icke!

Fynden: Glasburk + häst för 3€ av Ingela. Gröna burken hittade jag på Minimani för 7€.
Miles tog faktiskt en selfie med min telefon!
"The great life of a pollenallergiker"
 

Måla svart eller låta vara träfärgad? Det är frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar