23 april 2015

Den stora rensningen

Ni vet hur små saker kan sätta större saker i rullning? Hur det kan gå när man flyttar på en sak, och sen plötsligt hamnar man att möblera om ett helt rum? Ja, det är väl ganska nära sanningen vad som hänt här i vårt hushåll den senaste tiden. Jag trodde ju att i och med att vi fick klart kontoret så skulle allt lösa sig här i vårt hus, alla bitar skulle falla på plats, så att säga. Och det gjorde de ju, för en kort tid. Sen skaffade vi ny soffa, och kaoset var ett faktum igen. Som jag tidigare skrev så står udda hörnan tom, och jag har ingen aning vad vi ska göra med den. Tidigare fungerade den ju åtminstone utåt som en myshörna. Nu har jag lyft dit torkställningen för tvätten istället...

Nå, tidigare har jag ju aldrig ens slängt en tanke åt att jag borde göra mig av med nåt gammalt för att få införskaffa nåt nytt. Och eftersom vardagsrummet fortfarande är under förändring och behöver en del nya prylar började jag tänka på vilken prylnisse jag varit de senaste åren. Ja, egentligen sen vi flyttade hit till Årvas. Stort hus = ryms mycket saker. Och många skåp och vrår och förråd att tynga dedär överloppssakerna i... En grej jag ångrar otroligt idag är att det blev så stressigt med flytten från Jeppis. Hann aldrig gå igenom grejerna ordentligt, vad hade jag inte använt, vad ville jag göra mig av med innan flytten. Sen kan vi också lägga till det faktum att jag hamnade att flytta hit till Årvas ensam. Ingen som hjälpte mig gå igenom sakerna, plocka dem på rätt platser.. Kalle bara flyttade in sen när han kom från militären (och släpade hit en helmassa grejer från sitt barndomshem, som han inte alls gått igenom).

Och ni kan ju gissa vart det lett och var vi står idag. Skåpen, förråden och vrårna överfulla av grejer vi aldrig använder! De senaste dagarna när jag gått omkring i huset har jag lagt märkte till många föremål som jag mycket väl kunde göra mig av med. Det kan vara porslin i vitrinskåpet, Tupperware-pytsor i högskåpen, eller nån inredningspryl jag verkligen inte vill ha längre. Sen ska vi inte ens tala om hur mycket vi har att rensa i våra kära kallvindsförråd, eller i uthuset... Härrigud alltså. Går knappt att öppna dörrarna till uthuset just nu, då trillar nåt över en! OCH JAG BLIR SÅ ARG! Vill verkligen inte ha det såhär. Vill ha ordning och reda, minimalt med saker. Bara sånt jag använder och behöver, inget onödigt krimskrams. Hatar verkligen krimskrams. Och nä, jag uppskattar faktiskt inte när släktingar ger "inredning" i present.. Sällan känner de min stil så bra att de prickar rätt med föremål, färger etc.

Så bara jag skulle ha tid och ork och HJÄLP (meet my sambo, den förträffliga undansmitaren och ursäktsmakaren) skulle jag rensa, kasta, sälja, skicka iväg. Allt jag inte vill ha, allt jag inte behöver, allt skit. För vet ni, jag ser verkligen inte framemot att flytta härifrån sen. Verkligen inte.

2 kommentarer:

  1. Du har 6 veckor på dig att röja och rensa. Loppisrace 7.6 :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ja vet, men kommer ju tyvärr int ha möjlighet att delta :/

      Radera