28 februari 2014

Tjugoåttonde i andra

Och så var den här, den allra sista dagen i februari. Slutar aldrig förundras över hur fort tiden går i mitt liv just nu. Vet att jag tjatar om det hela tiden, men det känns så ofattbart. Tyckte att jag nyss började på barnträdgårdslärarutbildningen (huhh vilket ord!), och nu har jag snart jobbat ett helt år. Ett år?! Ja, jag får faktiskt lite ångest när jag tänker på att dethär första året snart är slut. Älskar dedär barnen så fruktansvärt mycket så ni vet inte. Saknar dem varje helg. Alltid lika glad att trampa iväg till jobbet igen på måndag. Visst finns det jobbiga dagar då jag helst skulle låsa in mig en skrubb och skrika lite, men så ska det ju vara med allt. Ups and downs. Bottom line är i varje fall att jag kommer gråta störtfloder när det är dags att skicka dem vidare till nästa avdelning. Skär redan i hjärtat.

På tal om att tiden går så skickade jag idag ut ett mejl åt mina fd. lågstadieklasskompisar. I maj har det faktiskt gått TIO ÅR sen vi lämnade Metsäkulman koulu bakom oss. På gott och ont. Tycker det vore dags att träffas och diskutera gamla tider. Sånt, som bara vi kommer ihåg. Visst bor vi fortfarande i samma trakter och ses ute i vimlet nu som då, men tänker att det vore kul med en kväll där vi bara har tid för varandra och våra minnen. Så vi ska se vad jag får för svar tillbaka, spännande!

Annars händer det inte så mycket i mitt liv, denhär sista dagen i februari. Skönt med en ledig dag, måste jag säga. Började morgonen runt 10 med ett sms av sambon. Steg motvilligt upp, fixade bananplättar, vände ihop en plåt hälsoknäcke, dammade mattorna, gjorde mig av med blommorna på balkongen (ja, jag har faktiskt haft dem att mögla där såhär länge...) och nu har jag äntligen bänkat mig här. Samlar lite krafter för att traska iväg till gymmet. Är fortfarande väldigt limin efter onsdagens pass, och vet att det absolut inte blir bättre om jag går idag. Tänkte att jag skulle ta en helt ledig dag och gå först på söndag. Men sen funderar jag att det kommer ju aldrig gå neråt på vågen och bakåt på måttbandet om jag inte trycker in detdär tredje och sista gympasset i veckan, när jag väl har tid. Så till gymmet ska jag. Såerebara. Ikväll har vi förstås revy, och sen har jag lovat sambon att göra Nutellabollar efter det. Så en sån fredag i sikte för mig!

 Dagens väder, och dagens trädgård. Nu hade det ju snöat lite i natt tydligen... Väntar ännu på att vintern kommer en sväng innan det blir vår på riktigt! And y'all know it.
 Bananplätt med blåbär och kvarg, mumma! Och i bakgrunden "Kickstart" som jag lånat av mamma. Mer om den boken i ett annat inlägg tror jag...
Får se om detta hälsoknäcke går att äta, använde en inte alltför fräsch ostbit. Men brukar tänka med ost att hey, man kan ju äta mögelost, så SÅ farligt kan det väl ändå inte vara..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar