5 februari 2014

Halloumiköttbullar

Bilden är Googlad

Du behöver:
-  400g maletkött
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl skorpmjöl
- 1 ägg
- 1 gul lök
- salt, peppar, basilika
- Halloumi-ost (ca 200g)

> Blanda matlagningsgrädde med skorpmjöl och låt svälla ca 5 minuter
> Stek under tiden den hackade löken i lite smör/olja
> Blanda mjölgeggan med kryddor, lök, ägg och köttfärs
> Rulla runda bollar som du trycker in några 1x1 cm:s Halloumi-bitar i
> Rulla till rätt form, sätt på en plåt med papper
> 200 graders ugn, ca 15 minuter

Servera gärna med citronpesto-sås: ca 2 dl turkisk yoghurt och 2-3 msk citronpesto (Pirkka). Gött!

1 kommentar:

  1. Oj va hede låter smaskigt, måst prov laga. Me like halloumi!

    SvaraRadera