2 februari 2014

Indonesisk kycklinggryta

Du behöver:
- 4 st kycklingfiléer
- 3 msk mjöl
- 1 tsk salt
- 4 msk soja
- 2 dl vatten
- 1 dl mango chutney
- 2 krm sambal oelek
- ev. kryddor
- vispgrädde

> Skär kycklingfiléerna i munsbitar
> Måtta upp mjölet och saltet i en påse, sätt i kycklingbitarna och skaka om
> Bryn kycklingbitarna i lite smör i en gryta (jag använde wookpanna)
> Tillsätt vatten, soja, mango chutney och sambal oelek (jag tillsatte också två olika indiska kryddblandningar: garam masala och ingefära-vitlök)
> Låt sjuda i ca 20 minuter, gärna under lock
> Rör ner vispgrädde
> Servera med ris och riven gurka

2 kommentarer:

  1. Låter och sir svingott ut! men va er ede mango grejjen å ede sambala va e nu heit för na? :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. sambal oelek er en chilipasta å mango chutney e typ som en sylt. finns nog me sånde orientaliska produkter i butikan :)

      Radera