28 februari 2014

Att fantisera om trädgårdsarbete i februari

Så jag har kommit på mig själv med att fantisera om trädgårdsarbete. I FEBRUARI. Redan att jag fantiserar om trädgårdsarbete är en stor grej. För jag kan verkligen absolut ingenting om det. Tycker det är tråkigt att rensa. Vet inte vad jag ska plantera vart för att det ska se snyggt ut och hålla länge. Klarar just och just att hålla mina grönväxter inomhus vid liv, hur tror ni det går med sommarblommor och dylikt där ute?! Vet inget om att beskära och kapa träd heller. Eller hur man gör en bra kompost. Ja, ni fattar. Jag ärvde inte min mormor och morfars gröna fingrar, precis! Vilken tur då att min mormor och morfar finns. Och att Kalles fammo, mommo och mamma är väldigt hjälpsamma. Gissar jag får börja ringa dem småningom, en och en, för lite expertishjälp. Låt mig demonstrera vad jag har att jobba med här alltså:

I höstas var jag hårt pågång med att eliminera hela rabatten, förutom rosenbuskarna...
... och såhär långt kom jag, på två timmar. Uppgiven? Vi skulle kapa äppelträd och räfsa löv osv. Men så kom snön. Och allt lämnade där det var.

Såhär ser det ut i vår trädgård just nu:
 Uteplatsen blir bara värre och värre
 Hallå, vem bor här?!
 Nån annan som röstar för att detdär äppelträdet ska ner? Visst, det har godare äpplen än det andra trädet. Men kom igen, det LIGGER över dammen, vilket resulterar i att alla äpplen faller ner dit och orsakar en stinkande soppa. Hyy. It's goin' down, sooner or later.
Funderar vad i hela friden vi ska göra med dendär busken. Den skyddar ganska bra från HVC's parkering, men den är ju fruktansvärt bökig och ful. Såg idag att där ligger massa skräp och gömmer sig IN i busken. Vääh?
 Inte den ypperligaste platsen att odla rabarber på... I somras hade vi ju problem med rabarbertjuvar också, haha!
 Kanske kunde jag flytta rabarbern hit istället? Sen har jag alltid undrat ifall de har stängt in Samara där nere i brunnen. Varför har de annars "blockat" locket?
Dedär träden fäller förskräckligt mycket kvistar. För att inte tala om löv på hösten. Men de är otroligt vackra på sommaren. Blir bra skydd, om än lite på gränsen till igenväxt. Kapa eller "ränsa grenar"..? Säg he den som vejt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar