Ur senaste numret av Hembakat. Kunde inte motstå, utan MÅSTE prova! Vilken tur att jag skulle ha inredningsparty denna vecka och behövde något sött till kaffet. Återstår att se om det är en succé eller ej! Jag gissar jo. För nåt som innehåller såhär mycket choklad kan ju inte vara annat än en 10-poängare.
Browniebotten
- 400g mörk choklad (använde Pirkkas bakningschoklad)
- 275g smör
- 350g farinsocker
- 6 ägg
- 150g vetemjöl
- 1 tsk vaniljextrakt/1 msk kallt kaffe (jag tog vaniljsocker)
> Smält smöret och chokladen i mikro eller över vattenbad
> Rör ner farinsockret så det blandas väl
> Tillsätt äggen, rör ordentligt
> Blanda tillslut i vetemjöl och vaniljsocker
> Bred ut i en form, ca 30x20 cm
> Grädda i 175 grader, ca 30 minuter
> Låt bottnen svalna helt
Cookie dough topping:
- 175g rumsvarmt smör
- 170g strösocker
- 150g farinsocker
- 200g vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 2 tsk vaniljextrakt (jag använde vaniljsocker)
- 200g hackad mörk choklad
> Vispa smör, socker och farinsocker
> Rör ner mjöl, vaniljsocker och mjölk
> Hacka chokladen och blanda i
> Bred ut över den svalnade browniebottnen
> Låt stå i kylen minst en timme innan du skär och serverar
> Går också bra att frysa ner!
> Går också bra att frysa ner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar