26 februari 2014

Tacos Al Pastor

Varannan helg försöker jag och sambon hinna fixa ihop en måltid ur boken Hamburgare och TexMex som han fick i julklapp. Varannan gång väljer jag, varannan gång han. Varannan gång gör vi hamburgare och varannan gång texmex. Denna gång var det sambons tur att välja ut en texmexrätt, och det blev "Tacos Al Pastor med fläskfilé och grillad ananassalsa". Riktigt gott, om ni frågar mig! Dock får jag göra originalbröden nästa gång...

Tacos Al Pastor:
- Tortillabröd
- Grillad ananassalsa
- Fläskfilé (grisfiléstrimlor) i Al Pastor-marinad
- Gräddfil
- Fetaost/Queso
- Limeklyftor
- Korianderblad
- Jalapeno, 1st finstrimlad
Hittade ingen jalapeno i butiken, och lämnade bort koriander och limeklyftor. Men lika gott blev det i alla fall!

Majstortillabröd:
- 2,5 dl majsmjöl (jag använde Risenta)
- ½ tsk salt
- ca 2 dl kokande vatten

> Blanda ihop till en smidig deg
> Rulla till 8 lika stora bollar
> Kavla ut och stek i stekpanna

Jag hade inte tillräckligt med majsmjöl hemma så jag blandade 50-50 med vetemjöl special. Tyvärr gjorde det så att tortillorna blev lite skarpa.
Du kan lika bra använda detta recept för tortillas. Blev mycket bättre senast!

 Grillad ananassalsa:
- ½ färsk ananas
- 2 msk olja
- 1 rödlök
- 1 kruka koriander
- 1 jalapeno (vi lämnade bort)
- ½ dl limesaft
- 1 msk honung
- 1/4 tsk flingsalt

> Skär ananasen i skivor och grilla/stek ca 3 minuter på var sida i lite olja
> Låt ananasen svalna en aning och skär sen i bitar. OBS! Ta inte med den hårda stocken i mitten
> Hacka lök och koriander och blanda sen ihop alla ingredienser

Al Pastor-marinad:
- 1 rödlök
- 1 dl finhackad koriander
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk spiskummin (vi använde garam masala)
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad oregano
- 1 dl ananasjuice (vi använde citronsaft)

> Hacka löken och koriandern och blanda ihop alla ingredienser
> Låt köttet marineras i ca 30 minuter i rumstemperatur
> Stek i stekpanna med marinaden kvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar