1 februari 2014

Solsemester VS Skidsemester

 Med dåliga uppdateringar här på bloggen tänkte jag köra ett litet "diskussionsinlägg" för att få igång kommentarsfältet igen. Ni får nåt att fundera på och jag får nåt att läsa när jag loggar in. Låter det inte som en förträfflig idé? Ja, tänkte väl det också. Då kör vi!

Om du fick välja, vilket skulle du ta JUST NU?
 Solsemester eller skidsemester?!

Själv är jag väldigt tudelad i frågan. Fullkomligt älskar vintervädret runt mars månad. Kan inte föreställa mig nåt härligare än att susa nerför en lång backe med mina slalomskidor, med solen i ögonen. En varm kakao på kvällen, nerkrupen i en varm filt framför brasan. Helt fantastiskt härligt! Men samtidigt är jag trött på kylan och mörkret och de enformiga dagarna, och skulle mycket väl kunna tänka mig att hoppa på ett plan och flyga iväg till varmare breddgrader. En solstol invid havet, en bra bok, skön musik i öronen och en god drink. Och det allra bästa med södernresor: maten på kvällen! Hurra.

Så nu undrar jag: om du MÅSTE välja solsemester eller skidsemester, vilken väljer du? Och framförallt, VARFÖR?

12 kommentarer:

 1. Just nu sku ja välj skidsemester. He lockar int alls att fa ti södern faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. e liti in på sama spår, sko nästan helldär fara ti södern på höstin tå somarn e slut å man int orkar me slaski...

   Radera
 2. Skidsemester, utan tvekan. Men kanske mest för att jag trivs så myki bättre i kylan än värmen. Sedan känns e som om jag sko behöv en massa extra tid för förberedelser för att fara till solen. Och för tillfälli e jag int alls trött eller led vintern, eftersom snön kom så sent (jag tror int jag sko kona bli led vinter helder) :D

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att du ska fara på skidsemester he va ju ett bra tag sen du va på he :)

  SvaraRadera
 4. Ha allti vari fisin tå e gäller slalom, men samtidit ha ja aldri vari på en rikti skidsemester så ja sko no kona prov.. Solsemester e ju skönt, men he ha ja redan testa på - så skidsemester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. he sko va superkul ti fara ett shakk! men he e så svårt ti få e ti pass för all åså sko e jo itt bod va så dyrt helldär.. å t.ex. ti Levi ere jo så langt ti fara så he tar jo i princip en heil dag bara i reison :/

   Radera
 5. Jag är också väldigt tudelad, men väljer nog solsemester. Trots att jag egentligen är alltför rastlös för att ligga i solen flera timmar, och helst föredrar resmål som också har annat att erbjuda. Men det sku int vara helt fel att vara t.ex i Australien nu, där de har sommar. Och på senaste tiden har jag haft Greklandsabstinens... Att få simma i medelhavet, åka upp i bergen längs serpentinvägarna, äta god mat, gå omkring och titta i affärer på kvällen... Ta mig dit nu! :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo de finns ju myki annat att göra på solsemester också, om de e nåt nytt ställe finns e ju oftast myki att se på :) å kvällarna e supermysiga när man får gå runt å välja nån bra restaurang (iaf om man bor i en lite större stad, t.ex. Alanya) å kolla i butiker. längtar otroligt myki ti södern nujust! men tror ja sku tyck bättre om ti far på hösten faktiskt :)

   Radera
 6. Nå do känder jo me, å finns jo bara ett svar SKIDSEMESTER! Nedräkningen har börjat 19 dagar kvar till avfärd mot Trysil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo ja vejt jo holeis to funkar... har väl fått e åv te, älskar slalom men ha väl fått solkärleken åv demde ader i din kärnfamilj..

   Radera
 7. Solsemester! Jag älskar värme och att få lata mig i en solstol. Har aldrig varit riktigt intresserad av varken slalom eller skidning,fast jag testat båda och nog varit ett par gånger i fjällen på slalomresa. Men nej, solen och värmen är nog så mycket bättre, jag kopplar av på ett helt annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. he har du åtminstone rätt i, att man kopplar av bättre på en solsemester. då e ju hela grejen att ligga å lata sig, njuta å ta de lugnt. på skidsemester så sportar man ju i princip hela dagen å sen ere bara på kvällarna man myser å tar e lugnt :)

   Radera