9 februari 2014

Kryddig Louisiana-burgare

Du behöver:
- hamburgerbröd
- biffar
- cheddarost
- ranchdressing
- sallad
- tomat
- chiliketchup
- krossade chips (i boken finns recept på egna men vi tog den enkla vägen och använde Pirkkas potatischips, osmaksatta)
- pommes fritt


Bröd:
- se recept HÄR
- halvera bröden och stek en stund i lite olja

Biffar:
- 600-700 g maletkött, minst 20% fett (vi tog nauta-sika 23%)
- olja
- cheddarost
- Louisiana kryddblandning:
* 1 msk paprikapulver
* 2 tsk svartpeppar
* 2 tsk salt
* 1 tsk timjan
* ½ tsk vitlökspulver
* ½ tsk lökpulver
* ½ tsk cayennepeppar

> Forma till fyra lika stora biffar
> Pensla biffarna med olja, rulla i kryddblandningen, droppa över lite mer olja
> Stek 5 minuter på var sida eller tills biffarna är genomstekta
> Sätt på en skiva cheddarost och låt smälta 3 minuter innan montering av hamburgaren

Ranchdressing:
- 1 dl majonnäs (vi använde Kruunumajoneesi)
- 1 msk senap
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk Louisiana hot sauce (vi använde Tabasco)
- 10-12 cornichoner (vi använde några smörgåssaltgurkor)
- 1 salladslök (vi använde ½ gul lök)
- 1 msk finhackad persilja
- salt, peppar

> Hacka persiljan och skär saltgurkorna och löken i små bitar
> Blanda allt, smaksätt med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar