1 februari 2014

Fazerinamousse

Detta härliga recept kom jag över förra helgen då Camilla bjöd på desserten under "Fredagsmys med Alfred Backa". Kärlek vid första tuggan och därför gjorde vi denna goda chokladmousse till efterrätt hemma denna helt vanliga lördag i februari. En riktigt succé, som faktiskt inte är speciellt ohälsosam! Åtminstone inte om man följer LCHF...

Du behöver: (2-4 portioner)
- 1 dl vispgrädde
- 1 äggula
- 100g valfri choklad (jag använde mörk bakningschoklad)
- 1/4 dl kaffe
- rivet skal av ½ apelsin

> Vispa grädden tjock, ej hård
> Smält chokladen i kaffet, rör ner apelsinskal
> Vänd ner äggula och den svalnade chokladsmeten i grädden
> Låt stå i kyl minst 20 minuter, servera med t.ex. grädde/vanillavisp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar