27 februari 2014

Drömmen om en ny servis

Ett litet tag nu har jag fantiserat om att handla en ny servis. IKEA's Dinera i brunt har hängt med sen vi flyttade till Jeppis 2010. Den har flyttat därifrån och gått från att diskas för hand till att åka in och ut i diskmaskinen flera gånger i veckan. Och vet ni, det syns. Kantstötta och nötta och fula. I mitt finskåp har jag Arabias Teema, i svart. Dock endast kaffekoppar och assietter. Funderade ett tag på ifall jag borde börja samla mattallrikar och hela köret också, och börja använda dem som vardagsporslin. Men i så fall skulle tallrikarna behöva vara nåt annat än svarta, eftersom vi redan har fyrkantiga (använder som lite bättre) tallrikar i svart. Och det låter inte särskilt budgetvänligt om vi ska fortsätta kantstöta och diska våra tallrikar nötta och fula. Så jag har fått börja tänka om. 

Förra helgens Perfect Home-party satte också myror i huvudet på mig angående min finservis. Sen jag var liten har min gudfar samlat Rörstrands Sundborn-finservis åt mig (men gör det inte längre). Och jag har en hel del, men inte så att jag kan bjuda hem alla släktingar på middag, som det borde vara med finserviser. Och den är så sjuttons dyr att jag inte vill handla hem ens en tallrik åt mig själv. Helt ärligt tycker jag inte den är så värst snygg heller. Som ni vet så hatar jag blå. Och är inte speciellt förtjust i blommor som mönster heller. Så att jo. Dilemma gånger tusen när jag hittade den perfekta färgen och modellen på en finservis i PH-katalogen. Inte sådär sjukt dyrt heller. Men nu vet jag absolut ingenting hur jag ska göra. Kasta IKEA-vardagsservisen och köpa ny? Sälja Sundborn-finservisen och köpa ny? Eller behålla finservisen och ersätta vardagsservisen med PH's Victoria-servis? Gaah, beslutsångest! 

IKEA Dinera i brunt. Av dessa har vi 5 mattallrikar (-1 i vinter), 6 djuptallrikar, 6 assietter och 6 muggar. Eftersom muggarna är beige inuti köpte vi 6 beige frukostskålar i liknade stil också.
Arabias Teema i svart. Har 6 kaffekoppar, 6 kaffefat och 6 assietter, 5 temuggar samt en fyrkantig serveringsskål.
Min Sundborn-servis som för tillfället inte är så komplett som jag önskade.. Har 6 kaffekoppar, 6 assietter och 6 kaffefat. 8 djuptallrikar, 6 mittemellan-fat och 1 mattallrik, samt 1 ugnsform.
Victoria från Perfect Home. Så jääädrans snygga!
Sökte runt lite på IKEA's sidor och hittade till min stora förvåning en servis vid namn Arv, som inte var alltför olik Victoria-servisen. Paket med 18 delar fanns tyvärr bara i vitt (tråkigt, om ni frågar mig), men enskilt kan man köpa tallrikar, assietter och skålar i grått, för ca 4€/st. Tåls att fundera på...

2 kommentarer:

  1. köp ikeas arv serie å ha e som vaddas :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. funderar hårt på he :) men tå he va så stor prisskillnad, om man köpt hede paket me 18 deilar i VITT så vare 45€, men köper ja i GRÅTT ein och ein (6x4 saker) så var e över 80€...

      Radera