Du behöver:
- 4 dl mjölk
- 4 dl vatten
- 1½ paket jäst
- 1½ tsk salt
- 1½ tsk anis
- 1½ tsk fenkål
- 3 ägg
- 3 dl sirap
- 4 dl rågmjöl
- ca 20 dl vetemjöl
(Här måste man känna efter lite, i originalreceptet står det 18 dl men jag har haft i allt från 21 till 26 dl... Man får prova sig fram, helt enkelt!)
(Här måste man känna efter lite, i originalreceptet står det 18 dl men jag har haft i allt från 21 till 26 dl... Man får prova sig fram, helt enkelt!)
> Värm mjölken och vattnet fingervarmt, smula ner jästen
> Blanda ner övriga ingredienser
> Knåda, gärna i hushållsassistent
> Stjälp upp degen på mjölat bord, låt jäsa under duk cirka 30 minuter
> Dela degen i 4-5 delar, beroende på hur stora limpor du vill ha
> Rundriv eller gör dem avlånga
> Låt jäsa cirka 30 minuter, jag brukar sätta ugnen på 30-40 grader och jäsa dem där!
> Grädda i 200 grader, cirka 30 minuter
> När halva gräddningstiden gått, ta ut och pensla med sirapsvatten (lika delar sirap och vatten)
> Pensla ännu en gång när de är färdiggräddade
PERFEKT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar