19 december 2016

Lucka 19: Asiatisk kycklingsås

Lite sent omsider, men här kommer dagens lucka. Ni vet hur man ibland inte riktigt känner för att göra mat, men ändå måste röra ihop något ätbart. När man gräver i skåpen och häver ihop en maträtt av det man hittar, och har till förfogande? Så gick det för oss igår, när det enda vi ätit på hela dagen var frukost och några smörgåsar. Då blev det nudlar med kycklingsås, asian style, till middag. Klockan halv nio på kvällen... Här ska ni alltså få receptet på en riktigt god kycklingsås, som säkert passar precis lika bra till ris som den gör till nudlar. Det råkar nu bara vara så att vi älskar pasta lite mer än vad som är bra för oss.


Du behöver:
- Ett paket naturella kycklingfiléer/strimlor
- Valfria kryddor, gärna med lite sting (jag använde t.ex. tulinen chili och chicken masala)
- Två paket nudlar
- ½ påse Findus wookgrönsaker (jag tog Classic)
- ½ dl Sweet chilisås
- ½ burk kokosmjölk

> Skär kycklingen i passliga munsbitar, stek i lite smör
> Koka nudlarna enligt anvisning
> Krydda kycklingen ganska starkt
> Stek wookgrönsakerna
> Blanda ihop kycklingen och grönsakerna, häll över chilisås och kokosmjölk
> Låt puttra en stund
> Servera kycklingsåsen med nudlarna

Enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar