Skär en Atrias länkkorv på hälften, och snitta sen upp delarna på mitten. Fyll med ketchup, senap, hackad lök och Koskenlaskija paprika-smältost. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Koka 5-6 potatisar och 3-4 morötter mjuka i bitar.
Lämna lite av kokvattnet i bottnen, sätt i en ordentlig klick smör och stampa slätt. Vänd i kryddor (förslagsvis örtsalt, pepparmix och grillkrydda) samt en skvätt mjölk. Blanda. OBS! Jag värmer aldrig mjölken, för tycker mosen blir så klistrig då...
Ett av de bästa köpen i mitt liv - Tupperwares grönsaksstöt! Tidigare vispade jag mosen slät med elvisp, nu använder jag bara denna, både till att stampa och att röra i övrigt. Och så tycker jag det är gott med lite "klumpar" i form av morotsbitar, så brukar inte bry mig att stampa ner dem helt.
TADAA.
Så enkelt och SÅ GOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar