I juletider är jag särskilt förtjust i fisken. Ni förstår att för en tjej som endast fått fisk i juletider (på grund av en fiskallergiker till pappa) så är det heligt på julbordet. Idag tänkte jag därför tipsa er om det allra enklaste men godaste man kan göra med fisk, och specifikt då lax, nämligen laxröra. Om det blir över gravad, kallrökt, varmrökt eller vad-man-nu-använder-för lax från julbordet så kan man ju med fördel röra ihop det och äta på jullimpan. Om ni frågar mig så är det nog ändå godast med kallrökt lax-röra som du äter på Malaxlimpa med kokta ägg. Ojojoj. Men funkar också lika bra på en avokadohalva om man vill vara lite hälsosammare. Och vi brukar ofta göra laxröra till frukostcroissanterna. Det är också väldigt gott!
Allt du behöver är:
- en burk Creme Fraiche
- en liten rödlök
- lite färsk dill
- kryddor, t.ex. örtsalt och pepparmix
- ett paket (150 g) kallrökt lax
> Hacka löken och fisken
> Rör ner kryddorna, löken och fisken i Creme Fraichen
> Klipp i färsk dill enligt smak och tycke
Svårare än så behöver det inte vara!
Måste testas! :D
SvaraRadera