9 december 2016

Lucka 9: Ostfyllda köttfärsbiffar och pasta

Den nionde luckan, och i kväll ska jag faktiskt  bjuda på ett recept som Sebastian har delat med sig av. Det var nämligen så att det var hans tur att tillreda middag igår, och då blev det en rätt som jag blivit bjuden på en gång tidigare. Vi är båda två stora pastaälskare, och jag erkänner att det blir en hel del pasta här i gården, trots att det inte är så bra för åtminstone mig. Älskar pasta i de flesta former! Detta är alltså kanske inte världens hälsosammaste maträtt, men absolut smakar det bra ändå. Och på Sebastians egen begäran: Grävmaskinsförare kan också göra mat. Haha!

Du behöver:
- 500 g malet kött
- ½ tsk salt
- 1 msk potatismjöl
- 3 msk chilisås (vi använde chiliketchup)
- 100 g ädelost (vi använde cheddar)
- valfri pasta
- 1 dl finstrimlad purjolök
- 1 msk olivolja
- 4 st tomater i bitar
- 2-3 msk örtkryddor (vi använde färsk, fryst basilika)

> Blanda ihop malet kött, salt, potatismjöl och chilisås till en smet
> Forma till biffar, tryck in en bit ost i mitten
> Grädda biffarna i 200 graders ugn, ca 20 minuter
> Koka pastan
> Stek purjolöken och tomaten i olivoljan, rör ner örter och blanda med pastan

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar