Fredagen till ära har jag testat på ett nytt recept, nämligen saffranskladdkakan
Linda hade gjort här för en tid sen. Vi blev bortbjudna till svärisarnas på fredagsmiddag, och jag räckte genast upp handen för efterrättsfixande. Sagt och gjort, handlade vitchoklad och saffran när jag kom hem från jobbet, och vände ihop en julig kladdkaka.
Du behöver:
- 200 g smör
- 200 g vitchoklad
- 1 påse saffran (0,5 g)
- 2½ dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
Gör så här:
> Smält smöret, rör ner chokladen och saffran
> Blanda i socker och vetemjöl
> Rör ner äggen ett och ett
> Grädda i en form med löstagbar kant, 175 grader, cirka 30 minuter
> Servera gärna med lingonvispgrädde
Om du är saffranskänslig skulle jag kanske minska på mängden lite, men den fick helt klart godkänt! Gjorde vispgrädde med några klickar lingonsylt i att ösa på, det passade perfekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar