10 december 2016

Helg igen

Igår kväll var vi bjudna hem till Tanja och Mikki på lite husvisning, umgänge och tilltugg. Vi hade det riktigt trevligt och samtalsämnena avlöste varann. Tanja hade fixat ihop maletköttpaj med sallad och en god vitchoklad-glöggcheesecake till det. Sen fick vi ännu mysa lite med hunden Maya innan vi åkte hem och tog kvällen.


Idag sov jag till strax före tio. Basti hade redan gett sig ut i skogen på hjortjakt, så jag fick mysha åpå här för mig själv med diverse hushållssysslor. Tog till exempel in den gamla Singer-symaskinspallen som jag lånat av svärmor (på obestämd tid). Den får fungera som avstjälpningsplats för Bastis kläder i stället för den vanliga tråkiga pallen vi hade i sovrummet tidigare. Efter frukost och lite plockande traskade jag iväg uppför lokalbacken. Hade komponerat ihop två nya gympass (överkropp och underkropp), och kände att jag behövde testa dem båda två. En timme och tjugo minuter flöt iväg på gymmet, och när jag kom hem låg sambon och sov på soffan.

Som om det inte var trångt i sovrummet från förr, hehe..

Gjorde lite lunch/middag (dagens lucka incoming!) och tog sen en lång dusch. Nu ska jag börja förbereda mig inför kvällens festligheter, så jag inte är ute i sista minuter igen. Vet inte hur det kommer sig att fast hur mycket tid jag skulle ha på mig, så står jag ännu och stryker det sista sminket två minuter innan vi ska åka iväg.. I kväll ska vi alltså på Bastis julfest med Br Nygård, till Strampen i Vasa. Jag har en ny klänning, och tänkte till och med försöka mig på att lacka naglarna kvällen till ära. Så det är väl bara att sätta igång!

Imorgon åker vi iväg till Tuuri tillsammans med mina föräldrar och min syster. Julklappsshopping, äntligen! Den stora frågar är väl bara om det är så klokt att handla julklappar dagen efter en firmajulfest... Hrmf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar