6 mars 2014

Sovrumsinspiration

Okej så ni kanske minns dethär inlägget. Och ni kanske undrar hur det har framskridit? Jo, jag kan säga att jag handlat järnsulfat (20€ för en burk på OstroCenter). Syrran har skaffat brädor från Svarvars. Och hon har målat. Men det blidde till ingenting. Eller ja, inte ännu i alla fall. Det är nämligen så att plankorna för tillfället inte är vackert gammaldags grå, utan GULA!!! Så nu undrar jag om det är nån av er som har erfarenhet av järnsulfat? Ska det uppföra sig såhär? Tar det faktiskt flera månader, år, innan färgen blir den rätta? Eller har vi helt enkelt gjort något fel i processen? Har googlat och googlat men kommer inte fram till något vettigt. Vill ogärna ha en gul sänggavel i ett år framöver, varav den efter det kanske börjar gråna. Samma sak med detdär fina hallbordet vi fantiserat om. Eller hyllorna.

Annars så är jag rätt inspirerad med att fixa sovrummet. Känner att jag sakta men säkert börjar hitta min stil i inredningsvärldens många rum och vrår. Just nu känns det som att stilen jag söker är industriell-lantlig. Ni vet, en blandning av gammalt och nytt. Lite slitet, lite "rått", lite järnigt och sådär, med naturmaterial, hemgjort. Men inte för mycket av det industriella. Det ska fortfarande vara ljust och mysigt och hemtrevligt. Låt mig demonstrera för er vad jag menar:

Ungefär såhär är det tänkt att vår sänggavel ska se ut när den är klar. Fast med en "ram" runt, så man kan ställa nåt ovanpå också.
 Föredrar enkelt och ljust. Ni vet inte huuur mycket jag önskade att vi hade gamla stockväggar i vårt sovrum!
 
Det är ju poppis med sängkläder just nu. Eller sängdekorationer kanske man kan kalla det. Massa helmalakana och lakan och filtar och täcken och rysch-pysch och lull-lull och kuddar och... ja, ni vet. Allt på en gång. Funderar om jag också borde haka på trenden... 
... eller om vårt lite New England-inspirerade dekorerande passar in i nya stilen?
 Åtminstone har jag tänkt köpa nya lampor till sovrummet nästa gång jag besöker IKEA. Har fantiserat om Hektar-serien i alltför många år nu. Och tänkte att nånstans måste jag ju börja.
 Såå.. Vad tror ni?
/Alla bilder är Googlade

4 kommentarer:

 1. Härlig inspiration! :D Ede kan bli riktigt snyggt he.

  Men e låter jo nåo aaningen konstit att e bleiv gula brädor åv järnsulfati. Hm.. Kan e ha reagera me nainting i brädorna? Men man tycker ju att brädorna sko va obehandla om ni köpt di direkt från Svarvars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ska hoppas he blir lika snyggt san tå e var färdit som ja har sitt e i hovo :)

   vi har fundera på allt, om e va feil blandning, behandlade brädor osv, men kombär int på na vettit alternativ!?

   Radera
 2. Va märklit om e vart gult? Had ni prova ti stryk över e me en våt traso na varv, he bodar påskynd processen i.o.m. att ni knappast har e ut i solsken eller regn..
  Ikea-lampan e för snygg. Jepp, allt för snärtti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kati had väl nog prova alltmöjligt. som jag fösto så had on måla e fleir varv, fundera ifall he sko kuna va orsaken. men tå e int ens vart naliti mörkari fösta varvi on pensla på, utan bara såde ljusgult. moster sku ta reida på vi OC va e sko kuna vara fö feil... i alla fall så har vi bara måla på ein sido så he e itt föseint enno!

   Radera