15 mars 2014

En shoppande lördag

Så jag chaufförade igår. Tre karlar i passagerarsätena och Pedro's/O'Learys som destination. Skulle ju bara på "ein" men dendär ein (på var ställe) tog så länge att vi var hemma två. Och jag hade väckning 8:30 imorse. Borde ha fotat hur jag såg ut när jag steg upp, haha! Men vad kan inte lite smink göra... 

Bilade iväg mot Vasa med Sonata Arctica skrålande ur högtalarna. Mötte upp Hanna vid Citymarket klockan 10, och sen shoppade vi till 14 ungefär. Brände x-antal euro, ehem.. Nå, fick åtminstone hem allt på min shoppinglist, och lite till! Hanna traskade hemåt och jag unnade mig en glass från Hesburger (för dendär SpiceIce-butiken i Rewellcenter som sålde frozen yoghurt hade stängt, buu!). Drog sen vidare till Minimani, där jag handlade hem halva inredningsavdelningen. Åhå. Via Plantagen och sen hem till Årvas igen. För att få plats med allt nytt jag släpade hem idag fick jag så lov att ränsa ur garderoben igen. Eller åtmistone vika om lite där. Nå, fortfarande håller jag hårt i dedär favoritplaggen från 2009... Fast jag förnyar hela tiden! Intalar alltid mig själv att "nästa gång ryker denhär tröjan!". Men hur gick det sen..? Hrmf.

Och en hel drös bilder från dagen:
Efterlängtad laxsallad på Sweet Vaasa. Helt klart värd varenda euro!
 Kändes som att komma till himlen när jag steg in till Punnitse & Säästä första gången. 8,40€ (voi vide va dyrt!) och så hade jag en supersmarrig och lite nyttigare godispåse. Jami!
 Dagens körd. "Ojjä" var sambons kommentar...
 2,50€ på Minimani. Kunde inte motstå! Kan ju både ha som ljushållare och att ha dekorationer i.
 5€ på Minimani. På etiketten stod det "lehtilaatikko" men den har hållare för ljus(?). Går väl att använda till vad man vill, i princip.
 Hittade de perfekta plåtburkarna för 1€/1,50€. På Minimani, var annars!
 Äntligen! 9,50€, gissa varifrån...
 Och ny klocka, för ynka 7,95 eurosar.
 Lite nödvändigheter till badrummet: dedär Fructis-sprayflaskorna som inte finns nånstans längre. Tack och lov så hittade jag två på Citymarket inne i stan! Hårborste (okej skitful men vem bryr sig!?) 5€, hårband och 3x halsband (-30% på alla halsband idag).
 Såhär snyggt blev det på tvätthyllan nu! Tvättpulver i den större burken och så tänkte jag sätta fläckborttagningsmedel och dylikt "extra" i lilla burken.
 Handlade hem örter till dendär ört-stegen som är påväg hem från Jotex. Blir perfekt på balkongen! (om de börjar växa alltså...)
 Ny garderobsblomma, 10€ på Plantagen, och zinkämbare, 2,50€ från Minimani.
 Kuben fick ett ljus i sig och hamnade på skrivbordet.
 Lyktan vi fick i inflyttningspresent av Tom & Åsa fick flytta till köket.
 Fyndigt, om jag själv får säga!
 Ny orchidée, 5,95€ från Plantagen. Får se om denna överlever...
 2x väskor modell mindre, från H&M. De hade en bra deal på H&M idag: handla för 50€, du får 10€ att handla för. Jag shoppade för 100 så då fick jag i princip en av väskorna gratis!
 Svarta basic leggins, H&M och vit lång topp, Gina Tricot.
 Ny tröja, från H&M.
 Ny tröja, från Cubus.
 Ny tröja, också från Cubus. Denna för endast 4,90!
 Ny tröja, Vero Moda.
 Ny kofta, -30%, Vero Moda.
 Ny "läder"jacka!!! H&M. Och scarf, Gina Tricot. När jag handlade på Gina Tricot idag blev mitt stämpelkort fullt, så nästa gång får jag 15€ rabatt att handla för!
 Gina Tricot: svart topp med ankare, pastell-mintgröna superstretchiga midjehöga jeggins. Så otroligt sköna!
 20 tulpaner för 8€ på Amalia, kunde inte låta bli...
Klockan passade perfekt!
 Hade fått paket från Gömda Juveler också. Dessa gillade jag!
 Men sen kom besvikelsen, IGEN: De till vänster, som jag redan äger från företaget, hade jag beställt nya av. De till höger fick jag. Alltså "T&UT¤499432!!!!!!!! Hur svårt kan det vara!?
Sen satte jag igång att sortera klädskåpet.
 
Nån som älskar randiga tröjor??
 Hmm, vems skåp är vems.......
Och alltför litet "finskåp" har jag. Ser framemot den dagen när jag har en egen walk-in-closet!

Och det var allt for now. Sticker iväg till Nabben på en burger. Sen kanske jag planterar om mina blommor, om jag orkar. Köpte ju jord och nya innerkrukor idag, så nu har jag inga ursäkter längre... Hej bara, och trevlig lördag på er!

3 kommentarer:

 1. Wow va myki fint du hitta! :D Minimani e reina guldgruvon. He e livsfarligt att båo tär breivär å allti måst ga genom inredningsavdelningin först föri man kommer ti matin... Hehe. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo ja e rikti nöjd! tror nog ja får böri undvik Minimani, enligt statistiken ere tär ja allti bli åv med myki pengar, haha :D kan förstå att he e jobbigt! do måst böri ga in från andra ändan fö ti undvik värsta frestelserna...

   Radera
 2. Jess! Har di datumklossar på Minimani no? E orsak attmåst fa ti stan.
  Klockon å demde burkan gjour ju se jättebra tär di hamna! Å läderjackon å kofton va schnyygg!

  SvaraRadera