1 mars 2014

Away

Fantiserar fortfarande om att resa bort småningom. Och favoriten och förstahandsvalet är fortfarande Kroatien. Men det är ju bara dumt att åka iväg till Kroatien på sommarn, då det ändå är meningen att vi ska ha det lite varmare här hemma i Finland. Det bästa alternativet vore kanske att åka i september då, men eftersom jag bara har min tjänst tills 31.7 vet jag absolut inget om hur hösten ser ut för mig. Så inga stora reseplaner där inte...

Nå, då har vi ju fortfarande påsklovet. Fantiserar att om vi åker på onsdag/torsdag så har jag ju fredag, lördag, söndag och måndag "till godo". Då handlar det bara om 3-4 dagar ledigt, istället för en hel vecka. Men som tidigare sagt, vart kan man åka en vecka på påsklovet? Då menar jag alltså söderut, där det faktiskt är varmt, och inte bara sådär halvsvalt. Egypten har vi helt strukit p.g.a. oroligheterna där. Men det finns ju andra ställen, speciellt i Afrika, dit man kanske kunde åka istället. Vad sägs t.ex. om Marocko eller Kap Verde? Ja, jag började googla lite. Och tydligen är det inte meningen att man ska åka på charter till Kap Verde i april. Varför? Ja, det vet jag inte. Med en temperatur runt 27 grader kan de ju åtminstone inte skylla på att det är för varmt. Eller för kallt för den delen. Marocko är tydligen helt sjukt dyrt. Över 1000€/person för en vecka. Och dessutom är det under 25 grader där i april, så kanske inte så populärt i soldyrkaren Mimmis öron. Men så hittade jag Dubai. Där medeltemperaturen i april är 33 grader. Och man till och med kan hitta hotell och flyg för under 700€/person. Och flygtiden är runt 10h. En veckas resa. Såattjo. Var skriver jag under?

 Dubai
 Kap Verde
Marocko 
(bilderna Googlade)

Nämen påsant. Ni får så jättegärna tipsa mig om resmål! Kanske nån av er varit till just dehär tre ställena? Eller nåt annat ställe som är lämpligt i april och har max 10h/flygtid? Hit me with it!

2 kommentarer:

  1. Ti Kap Verde ha jo ja vari å far ni tid så måst ni nästan ta ett all inclusive hotell, pga att he e liti restauranger ännu (iaf på 2010 tå vi va tid) Tär ere fint å hejt (vi va i början åv mars så tkr e sko va typ sama värma i april?), mest sand! Dock itt så mytchi ti göra, far man tid ska man mest sola å bada. Allt e så nyyt tär så he e itt så åppbyggd ännu me shoppingutbud å toko. Vi va 10 dagar tär å ja sko säj att ejn viko tid e nästan fö kort, men he e jo min åsikt. He gaar ganska ståor dejl åv tiin ti rejs så. Men i de stora hela så rekommenderar ja nåo rejsmålet! :) Dubai ha ja hört bra om så he sko jo itt va så dumt hellder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja sko va väldit intresserad åv Kap Verde, he e såde passligt langt bort å såde lagom dyrt. men he finns absolut inga reisor tid baket den 3. april, int om man far me charter :/ så tå sko man måst böri bok flyg å hotell skillt, å he e jo liti jobbit för ein som itt e na bra på sånde! Dubai låter nog grömt intressant men he e väldit dyrt, reison tid närmar nog se 1000€ å san lär e vara dyrari än jär i Finland ti handil å äta tär. såå ja vejt itt alls na no!

      Radera