20 mars 2014

Bortlängtan

Förra veckan när det var så vårigt och härligt i luften glömde jag för ett tag hur mycket jag längtar bort, hur desperat jag är efter en resa av något slag. Som jag säkert tjatat om till lust och leda här på bloggen så vill jag ju allra helst till Dubrovnik i Kroatien. Men dit åker man inte denhär årstiden, och i juni-juli känns det dumt att överge den finska sommaren för en södernresa. Den ultimata månaden skulle vara september, men i dagsläget ser jag det inte som nåt alternativ heller. Det beror så mycket på hur det går med mitt jobb till hösten.
Nå, sen har vi ju funderat på Paris. Och dit är jag nog fortfarande beredd att åka över påsken, om vi bara hittar nån billigare resa. Det bästa alternativet jag hittat är tyvärr 570€/person. Och det är nog liiite i överkant för en tre dagars stadssemester, tycker jag. Med tanke på att två personer kan åka till Turkiet en vecka för samma pris i sommar/höst.

Så ja. Dethär resandet har stagnerat helt och hållet. Och jag var okej med det tills det började vräka ner novembersnö och termometern visade -12 på morgonen. Sambon har dessutom informerat mig om att det troligen inte ens är möjligt med nån påskresa, eftersom varmansbilen vi ska ha till Kemora (2-4.5.) inte ens är i närheten av färdig, ja den är knappt påbörjad. Så gissar att vår påsk nog bara svischar förbi i verkstadens tecken. SUCK.

Annars bra. 7:45-14:45 (15) idag. Trampade hem med snön piskande i ögonen. Nu tvättar jag en maskin tvätt och funderar vad jag ska hitta för mat åt mig i kylen. Klockan 19 blir det NNSB's vårmöte i Jepo. Inte mycket annat på agendan denna helt vanliga torsdag. Tänkte dock bjuda på några bilder hemifrån. Hade ju lovat att bättra mig på den fronten!

Som det kan se ut de dagar sambon bäddat sängen. Inte lika millimetriskt som när jag är i farten, heh. Ljust och kallt i sovrummet nu. Men snart blir det dags att gräva fram New England-stilen ur skåpen igen!
Är så ledsen över att inte gungstolen passar nånstans i vardagsrummet. Den e så fin och skön och jag skulle gärna sitta i den mer än jag gör! Så undangömd där i udda hörnan. Och ja, har ni flera trälådor i samma stil så tar jag gärna emot!
 Planterade ju om de flesta av mina blommor i söndags (hohh vilket jobb!). För vissa verkar det ha gått riktigt bra...
 ... medan det är lite sämre med andra. Hrmf.
 Fick denna fina av fammo och gänget som hälsade på i helgen. Hade en likadan, fast växande på ställning förra våren, men den finns inte kvar. Får se hur det ska gå med denna?
 Såhär ser mina tulpaner alltid ut efter fem dagar eller så. Bleka och fula och slattriga. Och ja, jag snittar dem, jag har kallt vatten och de sover i kylen varje natt. Men icke sa nicke att de håller!

Winter wonderland ute idag...
 Har jag förresten visat mina nya löpare från Zelected by Houze?
 Medger att det kanske inte var världens bästa idé med en vit duk till matbordet...
Och här har ni mig, en sorglig syn. Måste. Göra. Nåt. Åt. Håret. NU.

2 kommentarer:

  1. Tänkt lite he sama angåend färgvalet på köksbordsduken.. speciellt tå S kippa ut en fylld kaffikopp över den..

    SvaraRadera
    Svar
    1. had haft dukin på bordi i tri minuter så klotta Kalle kaffi på an...

      Radera