21 oktober 2015

Sötsyrlig citronkaka

Inför förra veckans Forever Living-demo funderade jag som vanligt på vad jag ville bjuda på. Det salta tilltugget blev laxcheesecake, och sen blev jag sugen på att göra basilika-lime parfait. Men då tyckte jag att det ännu behövde vara nåt slags "bulla", och jag fastnade för ett recept jag ännu inte provat: Makeat sitruunaneliöt, som jag fått av min fd. arbetskollega Michaela. Sagt och gjort! Mycket enkelt recept, och himmelskt goda citronrutor, som är sådär passligt sötsura i och med att de förutom citron också innehåller kondenserad mjölk. Prova för allt i världen!

Botten:
- 120 g smör
- 1½ dl farinsocker
- 2½ dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt

> Blanda ihop rumsvarmt smör med farinsocker
> Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smulig deg
> Tryck ut dryga hälften av degen i en fyrkantig bakform (eller gör dubbelsats i avlång mindre ugnsform)

Fyllning:
- 1 burk (ca 400g) kondenserad sötad mjölk
- 3/4 dl citronsaft
- 2-3 tsk citronskal

> Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll över bottnen
> Smula över resterande deg
> Grädda i 175 grader, 20-25 minuter
> Låt svalna, skär i bitar
> Servera bitarna kalla!

Har tyvärr ingen bättre bild på citronrutorna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar