22 oktober 2015

Inredningslistan

Ni vet ju att jag tycker om både inredning och listor, så när jag snubblade över en kombination av de båda jublade jag inombords. Listan hittade jag för en tid sen hos Anna-Lena.

En inredningstidning jag läser: Prenumererar just nu på Unelmien Talo & Koti. Sjukt bra tidning om ni frågar mig! Deras reportage och bilder är oftast riktigt min stil, de har bra tips och idéer, och layouten är överlag snygg och enkel. Sen om jag nån gång köper inredningstidning ur butik så är det svenska Älskade hem eller Hus & Hem.


Vill ha: En gammal apoteksdisk till köket. Om jag nånsin kommer över en sån så är jag beredd att betala nästan vadsomhelst! Skulle nämligen göra om den till köksö. Annat jag gärna skulle få tag på: Gamla vackra pardörrar till skafferiet i mitt blivande hus, en gammal kökssoffa i trä (gärna med sliten mintfärg), tallrikshylla... Gamla saker tilltalar mig, det vet ni!

Källa: Pinterest (sparat i en mapp på datorn)

Behöver: En gästsäng/utbäddbar soffa. Gärna en gammal järnsäng som går att bädda ut! Den skulle jag placera i kontoret och göra om det till gästrum. Vår gamla bruna soffa skulle ryka fort från Kalles rum i så fall, för det är verkligen mer elakt än gästvänligt att lägga någon att övernatta där...


Om jag fick shoppa loss: Skulle jag absolut välja lite bättre och exklusivare saker till mitt framtida boende. Tegelväggar i hela rummet, Kitchen Aid-maskin, Smeg-kylskåp och bänkyta i sten om vi snackar kök. En tvåvägsspis, sju meter takhöjd och en enorm hörnsoffa i vardagsrummet. Bubbelbadkar i badrummet och utejacuzzi inbyggd i terassen. Walk-in-closet modell XL och tvättnedkast från sovrummet... Jaja, vi kan ju alltid hoppas att jag vinner på lotto!


Favoritpryl i hemmet: Definitivt träbänken jag fyndade på loppis för 3€ förra sommaren! Man kan ändra dess utseende med så enkla medel.. Dessutom är den snygg i sig själv också! Sen är jag riktigt förtjust i min relativt nymonterade lådvägg också, men det räknas väl inte som en pryl.


Posters som gärna skulle få pryda väggen: Dendär som "alla" har, alltså en karta över nån viss stad, t.ex. New York. Annars är jag sugen på fler gamla skolplanscher. Min senaste var ett riktigt drömfynd i mintgrönt!


The big no-no: Har fortfarande inte förstått mig på högglansiga köksskåp. Det kommer nog aldrig in i mitt hus, var så säker. Skulle aldrig heller ta in en IKEA-Maskroslampa i mitt hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar