5 oktober 2015

Jurva, lördag

Helgens varmanstävling i Jurva började på lördag med klasserna junior, etuveto (endast framhjulsdrivna bilar) och EVK (etuvetokardaani, dvs. framhjulsdrivna och kardanbilar, de som har motorn framtill). Kalle och svärfar representerade i de två sistnämnda. Dagen gick smidigt undan, första starten kördes 10:00 och sista bilen för dagen kom i mål 15:20. Sen tog det ju förstås en stund innan prisutdelningen och budgivningen var klar, men vi kan väl säga att det var nog i tidigaste laget att vara hemma vid sjutiden. Och då hade vi hunnit äta innan dess också!

Prestationsmässigt gick det väl ungefär likadant för både Kalle och Martin, de var nära, men rodde inte riktigt sista sträckan hem, så att säga. I etuveto körde Kalle sig till en 15:e plats, medan svärfar fick nöja sig med 17:e. I EVK däremot var det Martin som drog det längre strået med sin 14:e plats, medan Kalle bara kom sig till semifinal. I juniorklassen fick vi glädjas över att Rasse körde sig till en 2:a plats.

 Snart ere dags. Härligt med solsken!
 Heja Rasmus! (gula bilen)
 Kalle laddar!
 Martin i nr 16, första heatet
Det blev en tredje plats för Martin, och direkt vidare till semifinal
 Kalles tur att briljera i första heatet, bil nr 28
 Nu ska ni kolla noga vad som händer...
 Hups! Blev nåt fel med styrningen, men han kunde ändå fortsätta.
 JP justerar hjulvinklarna.
 Kalle i keräily..
 ... blev en andra plats, och vidare till semifinal!
 I semi blev Martin knuffad i starten, och vi trodde att det var kört. Men ibland har man tur! 4 som steg, och när han kom i mål var han 5:e.. Dock hade en fått svart flagg, alltså kom han vidare till sijoituserä 1.
 Dags för far och son att kämpa mot varann i sijoituserä 1. Bara EN gick vidare till sijoitus 2 därifrån...
 Sida vid sida!
 Kalle knep täten!
 Här har vi Martin i EVK. Osäker på i vilket skede, men hans stege var 1:a, vidare till välierä, semi och sen sijoitus 2, därifrån han inte kom vidare.
 Daniel och Kalle i EVK. Kalles stege var 3:a, vidare till välierä och semi, men sen var det slutkört i och med att han blev 5:e, men det var bara 3 som gick vidare.
 Laddar igen...
 Tajt i Kalles sista heat...
Såhär såg bilen ut efter dagen... Bara att åka hem och fixa ny ruta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar