22 oktober 2015

Ice cream on my mind

Idag när jag hade Josse på besök kom vi in på godsaker. Det började väl med att vi konstaterade att båda har svårt att hålla sig från att ta om nån bjuder på t.ex. bullar på jobbet. Sen plötsligt hade vi avhandlat vad som var godast att äta, och tillslut satt vi och listade upp de godaste julgodisarna, vilken glassort vi helst köper hem, vad vi väljer när vi plockar lösgodis... Hungrig som jag var vid tillfället blev jag riktigt jäkla sugen på att springa till butiken och köpa något gott. När Josse åkte hem värmde jag en portion av gårdagens bondsoppa (maletköttsoppa med makaroner, gott!), men suget försvann inte ändå.. Så nu ligger jag här på soffan med huvudvärk och sjuk hals, och tycker att glass nog skulle vara den perfekta lösningen på mina problem. Trots att vi åt glass i tisdags också.

Alltså glass måste ju nog vara något av det godaste som finns! I alla tider har jag älskat glass, i de flesta former. Överlag har jag väl alltid varit en "mumsbåska", ni vet, det mesta går hem... Men det är nog något speciellt med glass. Tänk nu bara på årets första Pehmis. När det kommit nån riktigt god ny glassort till den lokala K-butiken (typ dedär orangea förpackningarna, kommer väl från Vasa?). Förr i tiden när man hörde Glassbilens gälla melodi! Eller när man får åka till glasskiosken och välja två bollar, förslagsvis SIA lemoncurd och hallon-saltlakrits. Mums!

Idag tänkte jag ge er ett litet glasstips, som jag själv tänker använda ikväll, för att stilla glass-suget:

* Dela sönder ett halvt paket vaniljglass i bitar och sätt i en vispskål
* Häll över 1-2 dl ovispad grädde
* Vispa ihop till mjuk och krämig konsistens
* Rör ner t.ex. Marianne- eller Turkisk pepparkross
* Ställ eventuellt in i frysen en stund innan servering (3 portioner)

Oskarp bild från 2013

Hur är det med er, är ni också glassfantaster, eller håller ni er till sommarens lösglassar? Och vilken är den absolut bästa glassen du smakat? För min del står det väldigt jämnt mellan SIA's lemoncurd, min hemgjorda Mariannepehmis och Ben & Jerry's Cinnamon Buns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar