18 september 2015

Stinas fredagsfråga #7

Veckans fredagsfråga hos Fina Christina lyder som följande: "Vilka sociala medier använder du?"

Och dethär har jag nog minsann nåt att skriva om! Har nog så gott som alltid, så länge jag kan minnas, varit ett offer för sociala medier. Det började i femman-sexan nångång, när det var populärt i min hemstad att gå med på den svenska sidan Kamrat. He va tider he! Efter det kom Lunarstorm, som de flesta säkert varit mer eller mindre delaktiga i. När Lunarstorm dog ut flyttade jag över till Berusad och Bilddagboken. MSN var mitt andra hem.

Och sen var det Facebook som blomstrade där runt 2009, och det känns som en slags vändpunkt i mitt liv, vad gäller sociala medier. Själv höll jag mig ganska länge, åtminstone för att vara jag, och gick med i FB först i början på 2010. Hade också börjat skriva blogg på hösten 2009, och efter det dog även mitt Bilddagboken-användande sakta ut. Länge hade jag kvar kontot där, för att kunna gå in och läsa igenom gamla goda minnen.. Men så en dag när jag googlade mig själv (ja, man gör faktiskt så!) och hittade pussbilder på mig och mitt ex, så tyckte jag det var dags att radera.

Eftersom jag skaffade smartphone ganska sent (september 2013) var jag också lite slö med att börja förstå mig på Instagram. När jag köpte min första smarttelefon tänkte jag inte alls på kamerakvalitet, nej, det var huvudsaken att jag hade internetåtgång. Men ju mer jag började sätta upp bilder på Instagram desto mer ångrade jag att jag inte satsat på en bättre telefon, med bättre kamera. Nå, i januari i år blev jag med Sony Xperia, och det har jag inte ångrat en dag. Om jag trivdes på Instagram tidigare, så gör jag det ännumer nu! Ni kan följa mig där på heimimmi.
  
Blogger är appen man använder när man bloggar på blogspot. Tyvärr är jag inte särskilt förtjust i att mobilblogga, och därför bloggar jag helst via datorn. När jag läser andras bloggar använder jag mig däremot så gott som alltid av telefonen, och då är det Bloglovin-appen som gäller.

Whatsapp skaffade jag så sent som förra sommaren, när Conny påpekade åt mig att jag är väldigt gammalmodig som skickar textmeddelanden... Och måste nog säga att jag var såld från första stund! Whatsapp måste nog vara det bästa som hänt sen MSN (som jag aldrig kommer över att man slutade använda). Vet inte när jag senast skulle ha skickat ett vanligt meddelande åt nån av mina vänner.. Och det bästa är när man kan ha olika grupper, t.ex. "Sweet baby Jesus" (på fb heter vi Tjängan på språng, och består av mig, Sara, Cila, Madde och Maria). Där går minsann linjerna heta dagligen! Och kostar oss inte en cent.

Så i dagsläget hittar man mig främst på följande sociala medier:
Instagram, Whatsapp, Blogger, Facebook, Youtube, Bloglovin och Google Maps. Pinterest kan jag spendera timmar på när jag väl förlorar mig dit, men har försökt undvika det så långt det går nu en bra stund (blir lätt beroende).

Så ja, en riktig sociala medier-tönt här hej. Hur mycket använder du sociala medier? Och vilka?

1 kommentar: