5 september 2015

Stinas fredagsfråga #5

Veckans fredagsfråga hos Fina Christina lyder: "Hur ser ditt drömboende ut?", och ojoj om jag har nåt att skriva om det! Ni som hängt med här på bloggen ett tag har ju säkert räknat ut att jag är en av de största husnördarna ni (inte) känner. Skulle kunna babbla på om dethär i evigheters evighet, för hus, ja det är nog nåt mitt hjärta brinner för. Men det vet ni säkert redan! Om inte så kan ni t.ex. läsa här, här, här eller här. Eller kolla in ett av mina senaste inlägg, här.

Okej, då slapp jag att skriva ett femhundra kilometer långt inlägg om det. Då kan vi gå rakt på sak - i dagsläget börjar det faktiskt vara ganska aktuellt med husbygge/husköp/renovering, ja vad det nu sist och slutligen blir. Och samtidigt som det känns spännande, intressant, ja något ditåt, så är det också lite nervöst. Alltså jag menar, de flesta människorna skaffar sig bara ett hus, och sen ska de bo där resten av livet. Tänk om jag ångrar mig efter ett tag? Om vi bestämmer oss för att bygga nytt, men sen blir det inte alls som jag tänkt mig? Eller om vi hittar ett bra renoveringsobjekt, men så går det inte att fixa till att passa min "standard". Ja, jag är väldigt tjinkko när det kommer till hus. Så är det bara. Jag tänker ut lösningar in i minsta detalj, så ni kan säkert förstå att den dagen jag är inblandad i byggande/renoverande så kommer precis all min tid och energi gå åt att göra just det - tänka ut den bästa lösningen.

Vilket leder till slutsatsen, som också var poängen med hela dethär blogginlägget. Mitt drömhem - det är en blandning av nytt och gammalt, och består av saker som är betydelsefulla för oss, saker vi samlat på oss, men också nyinköp som passar till husets stil. I dagsläget kan jag faktiskt inte säga om det är ett nytt eller ett renoverat hus jag kommer att bo i om några år. Det beror väl lite på hur saker och ting spelar ut sig den närmaste tiden. Men vi kan väl säga som så, att om det blir nybygge blir det en egen version av Kannustalos Harmaja 183. En gammal bondstuga som totalrenoverats står också högt uppe på önskelistan just nu. Och ja, sen har vi ju alltid huset på berget, Kalles fammo och faffas hus. Hur det sen går, jag det lär ni få höra om!

En mäktig ingång...
.. med en gammal dörr!
 Kök med ljusgrå skåp och några öppna hyllor...
 ... skafferi med gamla dörrar...
 ... en gammal köpmansdisk...
... och gärna tegelväggar!
Badkar eller jacuzzi är en liten önskedröm jag har!
Ljust och högt till tak i vardagsrummet, med öppen spis och stora fönster...
... och gärna ett vitrinskåp av gamla fönster/dörrar.
 Gammalt + nytt = sant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar