22 september 2015

Bortom all räddning

Jaha. Idag kom beskedet. Efter jobbet marscherade jag vid gott humör in till grannbutiken och frågade efter min dator. Fick bara ett skakande huvud till svar. Finns inget att göra, datorn är helt kaputt. Kan inte för nåt i världen fatta hur det gått till... Tydligen var det inte bara laddningsuttaget det var fel på, eftersom det inte alls gick att hitta ström, fast datorn blivit dissekerad. Ska återvända imorgon med min externa hårddisk så att vi åtminstone kan rädda innehållet. Men annars så är det nog bara byebye åt min inte ens två år gamla Lenovo-laptop. Måste nog säga att jag är otroligt besviken. Den funkade ju hur bra som helst för några dagar sen, och nu finns det inget att göra!? Blir så jävla sur, bitter och inåtvänd alltså.

Nu blir jag väl tvungen att investera i ny dator då. Har man ju råd med sådär bara... Och nä, jag klarar mig inte utan dator. Använder den till ungefär allt. Dock har tanken börjat gro om jag skulle köpa en tablett istället för en ny bärbar dator. Vi har ju ändå funderat på att skaffa "padda" inför nästa sommars USA-resa, så varför inte skaffa, bli van och börja använda en sån redan nu? Dessutom är de ju oftast billigare än laptopar. Problemet då? Tjaa, att jag inte vet ett skit om varken datorer eller paddor, kanske... Kraven är väl: 1. Att den är enkel att använda 2. Att den har mycket lagringsutrymme 3. Att man kan sätta i kamerans minneskort och att den har usb-uttag 4. Att den går smidigt att skriva med (använder ju främst till bloggen). Har ni några tips eller?

 RIP
I tabletarnas värld, vilken är bäst? En iPad kommer INTE in genom denhär dörren (dissar Apple).

5 kommentarer:

 1. Ja kan jo no 0 om tabbar så tär kan ja int sej så myki MEN ja sko no i tett fall köp en laptop i ställi om du ska skriv myki annus sko du väl måst köp ett tokode bärbari tangjentbord åt tabben för gissar no att man int skrivar lika bra och fort på en tabb. Feek köpt faktiskt en tabb fö na måna san men ja har int alls satt me in i ännu. Ha använder a mest fö att koll serie elle spela na spele. Har no kolla såde snabbt på a å e ganska lätt att använd no typ som en stör modell åv en smartphone. Ja e liti i samma sits. Min dator e ca 5 år gambäl å känns no som att a dör liti meir för var dag så ja funderar no myki på hede å om man ska köp en ny laptop elle en tabb nästa gang.

  SvaraRadera
 2. Om ja ha fatta saken rätt, så ere bara windows-plattona som har usb-port, så he begränsar ju ganska myki dina valmöjligheter.. A. har en surface 2 o e vel nöjd me han, men externa tangentborde e skit så he löns int att lägg 100 € på et sånt. Nå myki mer än så vet ja int :)

  ps. ja sku absolut köp en ipad om ja sku va to - men ja e jo helt nersnöga i apple ;)

  SvaraRadera
 3. Köp en surface. Tå får du Windows 10, så precis som en dator men behändigari. Plattor har jo it så stor lagringsutrym, men fixad jo lätt me ett sd kort. Så finns e jo tillhörand Typecover, alltså tangentbord och skärmskydd.

  SvaraRadera
 4. Ne du ska no köp en laptop eftersom du faktiskt jobbar å skriver på an. Min laptop e väl snart 7 år å he e knappt så ja våg lägg på an nameir, sku väl måst töm an i na skede eftersom int an har så ljus framtid nameir.. Men ja köpt ju en ipad för int så läng san, som ja tänkt ja sku skick in beställningar me an å just slösurf liti. Men redan ti fyll i en excel-tabell me an tycker ja e påtot, så nu används an no mest för andra nöjen.

  SvaraRadera
 5. Laptop, heilt klart! Ja tråor att do kommer ånger de om do bara köper en paddo istelli för en laptop.

  SvaraRadera