15 september 2015

Höstträdgården

Idag efter jobbet for jag ut i trädgården en stund. Handlade hem lite höstblommor igår, och idag planterade jag enligt förmåga. Några av sommarblommorna var fortfarande så fina att jag inte ville slänga bort dem, så gissar det blir en till planteringsrunda än i höst.. Rabattblommorna rörde jag inte ännu, för de blommade så fint. Men lite höstigare blev det åtminstone här hemma hos oss nu:

 Böt ut balkonglådans tre nejlikor mot calluna. På bordet står nu vårelden som tidigare stått nere på trappan/vid uteplatsen.
 Humlen har hunnit bli ganska stor och fin i år, hoppas på ännu bättre klättrande nästa år! Måste göra en ordentlig ställning, nu klättrar den på gamla borstskaft och ett band med en spik...
 En bollkrysantem fick flytta in i kastrullen i mjölkhinken. Lavendern och tobaksblomman som tidigare var i kastrullen flyttade över i korgen.
 Jordrevan drar sina sista andetag i lilla ampeln, och pelargonerna får snart åka till svärmors garage för övervintring. 
 Min fina ampel som blåste sönder på första dagen, den har vaknat till liv! Tror jag ska försöka övervintra den och hoppas på att den håller lite bättre nästa sommar.
 Snöflingan sjunger också på sista versen...
 Pelargonerna i gjutjärnsgrytan får snart åka iväg på vintersemester de också..
 På trappan just nu. Älskar när man får börja tända lyktor! Borde skaffa några nya, som inte läcker in när det regnar...
 Rosa-lila är mina favoritfärger när det kommer till blommor. Nejlikan lever ännu efter sommaren, men krysantemen och callunan är nya för hösten.
Sen plockade jag en påse äpplen idag också, som jag ska föra till Kalles mommo så hon får göra äppelmos. Älskar att äta äppelmos på gröten! Har varit helt förstörd nu på morgnarna när jag inte haft nån mos. Äpplen, ja det finns det skralt av i år. De som finns på träden är endera små, maskätna eller fläckiga. Men ska hoppas att det går att använda några av dem i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar