25 september 2015

New baby

Nu är den äntligen här, min nya dator. Dagsplanen blev alltså att åka iväg till Vasa för att lämna in den gamla hårddisken för eventuell reparation, och införskaffa en sprillans ny dator. Däremellan hann jag förstås gå en sväng på stan - nya Stadium, plockade fredagsgodis på Punnitse & Säästä, köpte mellanmål i form av frozen yoghurt vid Yolo, gick ett varv på Minimani samt köpte mera höstblommor vid Bellis flowers, och sen då avslutningsvis via Gigantti. 

En Lenovo blev det, samma märke som förut, men ny modell. En "Yoga 500", dvs. en 2-1 dator och tablet, alltså fick jag det bästa av båda världar! Man kan böja skärmen bakåt så blir den som en tablet. Har touchscreen och allt. Hittills är jag nöjd! Förutom den lilla missen att den inte har nåt ställe för en CD-skiva.. Alltså blir det inget mer The Sims för mig. Haha, inte för att jag spelat det mer än en gång sen jag fick förra datorn i julklapp 2013 heller men. Så nou hätä! Knapparna är också lite annorlunda, så nu tar det väl en stund innan jag blir van att skriva. Men ni vet inte hur obeskrivligt sköööönt det är att äntligen ha egen dator igen! Trots att jag blev 599€ fattigare på fem minuter...

 Dyrt, men otroligt gott på YOLO!
 Dagens enda inredningsköp (förutom två paket servetter och ett blockljus) gjordes på Minimani; en liten ljuskopp med en tallefjant på.
Tablet..
 .. och dator.
Lite mindre än en vanlig dator också, alltså är den enkel att bära med sig! Och det bästa? Med i paketet fanns en alternativ kontakt till laddaren, alltså har vi färdigt till nästa års USA-resa. GREAT!

Nu ska jag småningom snöra på mig promenadskorna och gå på en kort fredagsrunda tillsammans med Madde. Sen är det förstås första fredagsfinalen i Idol som gäller. I år hejar jag på Simon och Amanda. Följer du Idol? I så fall, vem är din favorit?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar