25 maj 2014

Vad kolhydrater gör mot mig

För allas information, just nu sitter jag i bussen med världens magkramp. Intressesmurfarna hoppar av förtjusning och jag funderar vad i helvete jag ätit som gjort min mage såhär upprörd. Jag vet svaret - kolhydrater. Detta är vad som händer varenda jävla gång jag konsumerar större mängder kolhydrater såsom bröd, pasta osv. Och alkohol, givetvis.

Därför har jag också valt att i vanliga livet välja bort dessa källor så långt det bara går. Äter bröd en gång i veckan, om vi har nybakta semlor som sig bör på torsdagar. Fredagen går åt att -ursäkta nu- gasa ut allt. På dagen i jobbet äter jag vanlig husmanskost, men väljer bort potatis om jag kan. Till middag skulle jag mycket väl klara mig på en sallad, soppa eller fil, men alla gånger klarar jag inte av spaghetti o morosås-suget. Det beror lite på hur jag tränar också. Vissa dagar behöver jag mera kolisar för att orka.

Nu i torsdags innan vi åkte iväg hade vi ärtsoppa(!) och nybakta semlor till lunch. Sen sov jag knappt på natten, vi reste och åt på skumma tider. Smoothie klockan fem på morgonen och sen brutal frukostbuffet klockan halv nio. Efter det ingen mat förutom lite nötter förrän pasta med lax sex på kvällen. Igår startade dagen med brutal frukostbuffet igen, pehmis och en påse naturgodis på dagen, nachos med ost och köttfärs klockan ett. Sen bara plock och frukt under revyn. En lonkero, en halv pizza Hawaii och en öl. Sömn ca 6h. Idag frukostbuffet för tredje gången, en stooor påse naturgodis har jag snaskat på under dagen, och så hamburgare o franska på restaurang klockan fyra. En pehmis och nötpåsen till slut.

Fy helvete hur jag mår. Har inget vatten att skölja med heller, och vi stannar inte förrän om två timmar ungefär. Sorry kroppen för hur jag behandlat dig, lovar att göra upp för detta i veckan. Funderar till och med på att köra en detox-rensning för att få bort allt crap.. Nån som har erfarenhet? Vill. Inte. Må. Såhär. Mera.

2 kommentarer:

  1. Känner så igen me! Och förra somarn måd ja som bäst tå ja ganska langt åt glutenfritt och dro ner på kolhydraten. Däremot har ja av nan konsti orsak int känd av na skillt nu under tiden ja har vari gravid, int na extra svälld eller na sånt som sku ha komi av maten. Så e ska bli spännand att si hur e blir sen tå ja böri amm. Men detox e ju allti nu som bra ti göra, finns ju nog oändligt me instruktioner och recept på sånt, men efter di X antal gangona ja har gjort e så har ja sist å slutligen blanda liti åv olika och äti bara extra myki grönt, nyttigare frukter och bär, nötter och vätskedrivand. He e ju enkelt ti följ na visst program åtminstone första gangon, men he blir oftast svindyrt och kräver ganska myki planering och förberedelser i köki. Till lika ere ju liti roligt å :) Men av erfarenhet kan ja säg att int du ska lägg na pengar på na apoteksvaror/ piller/ blaiskor som ska användas i en viss mängd, iaf jag har upplevd e som myki mer effektivt tå man faktiskt har använd ordentliga råvaror å fixa allt själv från början till slut. Så måst du kanske trapp ner liti me tränasi ti dagan du detoxar eftersom he e helt annan näring du får i de, å vissa kroppar tar ju detox ganska hårt så int e finns just na extra energi för na myki annat.

    SvaraRadera
  2. försök utesluta gluten och mjölkprodukter under en hel vecka. kvarg och turkisk yoggi i all ära men vi äter alldeles för mycket mjölkprodukter. om du lämnar bort all pasta och allt bröd och bulla kommer du må toppen. en potatis eller en liten klick ris är hundra gånger bättre än pasta. ät mycket frukt och grönt under veckan som går, samt fisk, ägg och bra kött. nötter (naturella)är en bra fettkälla!

    SvaraRadera