19 maj 2014

Pollenhelvetet


Helt totalt jävla däckad i pollenallergi idag. När jag var liten hade jag det riktigt besvärligt, kunde inte alls vara utomhus denhär årstiden utan fick bara hållas inne och kurera mig med antihistaminer, nässpray och ögondroppar. Med åren blev min allergi lindrigare, och de senaste 3-4 åren har jag knappt haft besvär alls. Förra våren tror jag inte ens att jag köpte hem antihistaminer. Nåja, nu kommer det tillbaka, tiofalt. Började äta Histec redan i början på april, men blev så fruktansvärt trött att jag fick sluta. Böt till Heinix för nån vecka sen och det har funkat bra, visst har jag haft lite "förkylnings"symptom, men det hör väl till när man är pollenallergiker. Lite har det kliat i ögonen under förra veckan, men inget farligt.

Idag kände jag redan när jag vaknade att dethär blir ingen bra dag. Tung i huvudet, ögonen var svällda och kliade. En konstant trötthet har hängt över mig hela dan. Har bäddvecka så jag dukade och bäddade men tänkte sen joina de andra en stund i det härliga vädret. 15 minuter var jag ute och sen fick jag släpa mig in tillbaka. Kliade utav helvete i ögonen! Tog mig igenom maten och sen gick vi och vila, tänkte det skulle bli bättre av det. Feeeel! Vaknade med spränghuvudvärk och ögonen kliade som aldrig förr. Tack och lov så hade köksan en extra dos ögondroppar att bevara åt mig, så jag droppade. Men det hjälpte inte... Slutade 13:30 och trampade för brinnkära livet till apoteket. Handlade hem ögondroppar och droppade genast jag kom hem. Tog en huvudvärkstablett. Drack vatten. Lade mig på soffan.

Är helt däckad, vet inte hur jag ska kunna uträtta nåt vettigt idag. Vill inte ens tänka på att gå utanför dörren fler gånger, fast jag vet att jag måste. Hade tänkt vara duktig och gymma nu på eftermiddagen, fixa mat, och sen revyövning klockan 18 så jag skulle ha kvällen fri. Men nu blev det ändrade planer.. Vila, trycka i mig lite mat, revyövning, och så ska vi se hur det blir med gymmet, om jag alls orkar. Hoppeligen! Träningen kommer ju annars också lida denhär veckan...


Hey pollen, FAKK ÅPP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar