18 maj 2014

Min lördag

Förutom bilderna ni fick se tidigare idag tänkte jag dela med mig av några kamera(!)bilder och en "historia" från gårdagen. Jag var hurtig och började dagen klockan åtta på morgonen, frivilligt! Drack ett glas iste, drog på mig springkläderna och for ut i det härliga morgonvädret. Hade bara topp och springjackan och det var alldeles för varmt! Blev en lite kortare tur i och med att jag inte testat att springa på tom mage förr. For en ca 4 km:s runda, varav jag sprang 2,5 km. Tungt, fortfarande... Undrar när det ska svänga?! Kanske sen när jag inte lider av värsta pollenallergi-chocken längre. Har haft otroliga besvär i år! Men det lär ju andra också ha haft... Så det är väl bara att uthärda. Nåja, att springa på tom mage funkade inte för mig. Så länge jag sprang gick det bra, men direkt jag saktade av och gick dendär kilometern hem så kände jag hur energin försvann ur kroppen. Benen lydde inte, och när jag skulle spurta upp för sista backen hem så blev jag riktigt svag och mådde nästan illa. Så nä, inget för mig att springa på tom mage! 

Tog en snabbdusch, käkade frukost och fixade mig. Väckte sambon som för omväxlings skull sov på soffan, och sen knackade Josefin på dörren (okej nä, jag såg henne faktiskt från balkongen och vi gick ner). Hoppade i min bil och styrde kosan mot Vasa för lite shopping. Sambon for på egna vägar och Jozze och jag strosade runt i ungefär alla butiker som existerade. Lunchpaus på härliga Chili/Lime, och sen shoppade vi vidare nån timme. Sambon fick sitta på Amarillo och vänta i två timmar, heheeheh. Avslutade med att plocka varsin smarrig påse åt oss från Punnitse & Säästä, och sen hemåt igen. Tack Jozze för en trevlig dag! Skulle ju inte köpa nåt, men hem kom jag i varje fall med några småsaker (som vanligt):

 Det kunde ha varit betydligt värre!
 Ny topp från Gina Tricot, i nya favoritfärgen!
 Skaffade äntligen maxiklänning! Också från Gina. Hade ett -15€ rabattkort dit, så måste ju unna mig lite nytt!
 På Seppälä hade de -30% på ALLA varor, vilket vi märkte först vid kassan.. Nå, dessa skor blev ju bara 6,95€ då! 
 Och så dagens mest anti-Mimmi-köp: sköna, lösa byxor från Gina!
 Lite fulsnygga sådär, men vääärldens skönaste! I love it. Sambons kommentar "janå he sir jo no ut som pyjamasbyxor men..." Och visst har jag snygga plåster på tårna!? Skavsår av morgonens joggingrunda..

Kom hem runt klockan tre, och då tog vi det bara lugnt en stund, jag snaskade i mig mina "godisar" och gick igenom inköpen för dagen. Valde outfit för kvällen, gjorde mig i ordning, och strax efter 16:30 hoppade Kalle och jag på cyklarna och trampade iväg till Bennys på Långtået. Satt ute på terassen och solade/njöt en stund innan taxin plockade upp oss och senare alla andra Swingclubbers, och så styrde vi kosan mot Kvevlax UF:

 Nästan fullsatt!
 Alfred Backa showade på ca 2 timmar. Verkligen bra show, om det blir en till rekommenderar jag nog att ni går och ser den!

Sen drog vi vidare till Nabben på pizza. Lång väntetid blev det, men Salmon-pizzan var så värt det! Trevliga diskussioner och så vidare hem mot Årvas. Några droppade av på vägen, andra kom till. Tillslut befann vi oss igen hemma hos Benny (och Jenny, som är i Spanien) på Långtået, och där blev det förstås party all night long med musik och bästa sällskapet och diskussionerna. JAG VAR NYKTER HELA KVÄLLEN. Hade en bubbelvatten-flaska som sällskap. Och vet ni, det gick riktigt bra! Var till och med piggare än jag annars brukar vara om kvällarna. Och det bästa? Att jag kunde cykla hem i natten utan att hela världen snurrade, och att jag i morse vaknade pigg och utvilad och UTAN SVÄLLD OCH ÄCKLIG KROPP. Fakkjee!

Tack Benny för den fina Swing-kvällen igår! Nästa månad är det Kalles tur att hitta på bus. Spehennand!

2 kommentarer:

 1. He blir nog lättare med springase! För mig har e vänt, typ nu, nu springer jag lätt 5km utan problem och sir e roliga i att spring. Viktigast e väl att int ge upp, he vänder nog!

  Sen om att träna på morgonen föri frukost. Själv tycker jag he e lite överskattat, fungerar int alls för mig. Eller som du tyckt, fungerar en stund, men int orkar jag läng. Så helst tränar jag nog på eftermiddan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja hoppas verkligen he! minns nog förra gangon tå ja börja spring, tå orka ja jo bara 800m fösta gangon, i sluti åv somarn 5km. int va ja jo så mang gang, å tycker ja börja ork bäter varje gang.. no har e bara vari tungt å plågsamt å ja sko vila ge åpp efter typ 1km men pushar me ti ork 3. men kan ju händ he e dehär pollen som ställder till e så ja int ork andas.. för beinen orkar nog!

   konstatera nog joo att he va int na för me hede att spring på tom maga. man har ju nog bäter energi ifall man har äti na föri, redan en frukt föri sko jo bod hjälp till me energinivån :) he e jo sama som tå man gymmar, har man itt äti ådentlit föri så itt orkar man jo på sama sätt! ja tycker bäst om ti träna på kvelldi, tå får man föbruk allt man har fått i se under dan!

   Radera