16 maj 2014

Den skönaste av fredagar

Denhär fredagen ringde alarmet 05:40. Bara att masa sig upp ur sängen, värma gröt, fixa lite, hoppa i kläderna och sen susande iväg med cykeln till jobbet. 6:30-13 idag och en riktigt lugn och skön dag. Avslutade med tårta på kaffepausen (jaja, ja veeet!) och sen hemsusande. Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig fick jag världens snilleidéer vad jag skulle göra med saker jag fått syn på i uthuset. När jag kom hem började jag med att tvätta fönstren i sovrummet, så nu är ALLA fönster tvättade, halleelujaa! Sen har jag, till sambons stora förskräckelse, börjat släpa in "skräp" från uthuset då. Väntar på den dagen då vi för grejer till Ekorosk, ojojojj vilka skatter jag kommer hitta! Och nä, jag delar inte med mig, hehe.

Min fredag i bilder:
 En klassiker när jag börjat jobbet tidigt.
 Planerat lite sommarplanteringar. Ignorerar den igenväxta rabatten...
 Klädtvättning pågång! Borde verkligen byta lina på tvättvinglan så vi får hänga ut tvätten i sommar, dendär tvättställningen vi har börjar ha tjänat sitt syfte...
 Inte det minsta tecken på att persiljan ska börja gro. Hjälp?
 Skåpet i rummet som aldrig blir färdigt. Har börjat ge upp hoppet på att jag nånsin ska få ett kontor. Eller dendär sänggaveln och hallbordet och hyllorna jag väntat på ett halvår... Och ja, dedär fönstren ska nog bli till speglar. Nångång.
 Shoppade från Minimani förra helgen, 3,95 eurosar.
 Funkar för tillfället som gamla-batterier-förvaring, tills jag kommer på nåt vettigare.
 Drog in dendär gamla glasburken jag diskat upp och tryckte ner mina snygga presentpapper från Lagerhaus. Fick en snille... to be continued!
 Fönstertvättningsmode: on! Dendär tröjan slängde jag nu eftersom den var tvättad i för mörkt = missfärgad samt hade många fula fettfläckar som inte gick bort.
 Voi vittu, klart att solen börjar skina när jag ska tvätta!
 Eldade lite av mitt hallonljus för att komma in i rätt fönstertvättanstämning. Åså på med Spotify and go!
 Bestämde samtidigt att det fick bli internationella vädra-blommorna-på-balkongen-och-spraya-dem-litegrann-dagen idag. Så nu är alla mina blommor dammfria och fräscha en stund igen.
 Feedit! Borde skaffa en till IKEA-gardin så skulle jag inte behöva rullgardinerna på dagen. Elär kansk itt. Blir 45 grader här om man släpper in solen om sommarn. Älskar annars ljuset i sovrummet!
 Sambon kom hem och vi gick ut och grillade. Här på uteplatsen som troligen blir förnyad nästa vecka. Som ni ser har vi lite rot-projekt först...
 Rabarbern tar sig på nya stället!
 Mina fynd!!! Dendär gamla balkonglådan ska jag måla vit och göra lite slitningar på, och så ska den få stå på vår nya uteplats. Så har jag åtminstone fantiserat...
 Finns bara ett ord som beskriver vår damm: FYFAN.
 Dagens smarriga (och supermättande!) middag: Grisinnerfilé, majs x2 med kryddsmör, issallad, spenat, avokado och pecannötter. Sambon åt med franska...
Fynden!!!
 Sommarfräscht i vardagsrummet nu!
 Fick en idé. Ångrade mig...
 Här har ni min snilleidé nudå: två URSNYGGA gamla plåtlådor och dendär gamla glasburken. Blev förvaring för presentpapper, band, kort och dylikt. Sambons kommentar: "he sir liti råddot ut hede, men entå ganska bossit". Godkänt alltså!?!?
 Ljuset i huset mitt <3
 Redigeringar i hyllorna...
 Ett av fynden, gammal mandellåda, blev till ljuslåda. Ska köpa lite fler ljus så ser det kanske bättre ut!
Och andra fyndet ser ni på högsta vänstra hyllan. Servetterna flyttade dit och ljusen fick flytta i stjärnlådan istället. Chipsskålen matchar ju givetvis med mina nyinköpta stjärservetter. Perfekt!

Nu är det pågång med hockeynight här hemma hos oss. Har väl inget annat val än att stänga in mig här i sovrummet x-antal timmar. Inte mig emot! Trivs så bra här. Får se ifall jag går ut och slipar och målar dendär blomlådan ännu ikväll. Mittiallt. Är väldigt sugen på en cykeltur också! Men har lovat mig själv att hålla min enda vilodag denna vecka just idag. Så får väl så lov att hålla mig... Skön fredag på er!

2 kommentarer:

  1. Wow, va du e effektiv å duktig! :D Å vilka uthusfynd du gjord!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack! man kan hitt di finast grejona bara man gräver naliti å använder fantasin :) hoppas verkligen att ja hittar massa snyggt han dan vi ränsar uthusi!

      Radera