25 maj 2014

Examensfin

Nästa helg blir min lillasyster utexaminerad som byggare (hur nu det gick till egentligen, blev jag inte själv nyss färdig från Yrkes!?). På lördag blir det förstås examenskalas hemma i Jutas, och jag funderar nu vad jag ska sätta på mig. Ni vet dendär A-linjeformade orangea klänningen jag har? Denhär alltså:


Ja den ääälskar jag, och skulle gärna sätta på mig den. Men har använt den så många gånger nu så jag blir nog knappast förlåten om jag tar på mig den på ett till festligt tillfälle. Den har figurerat på både bröllop, studentkalas, dimission - på både min egen och årskursen före. Så ja, den skippar vi direkt! Den klänningen kommer från Dress Like Marie, och jag kunde mycket väl titta in där nån dag, för jag vet de har massa snyggt, speciellt sånt som jag gillar: färg och mönster. Se nu t.ex. på dessa två:


Men alltså jag undrar, hur fin måste man vara på sin systers examenskalas? Jag får ju inte vara överklädd, med risk att stjäla showen av huvudpersonen (som att det skulle hända, hahahaha), men jag kan ju inte se ut som en slöusk heller, skumpaserverare som jag ska vara och allt. Funderade hårt på dendär nya långklänningen jag köpte. Marint. Men alltså trikå, på ett examenskalas? Är det verkligen tillåtet? Eller måste man vara helt fancy pancy? Ja, jag vet då inte, så därför frågar jag er. Hur gör man? Vad klär man sig i? Vad sätter man absollluuut inte på sig? Hjelpp.

3 kommentarer:

 1. Ja sko nåo säg att man ska va ganska åppklädd om he e eins syskons examenskalas. Ande svartvita från DLM sko säkert pass jättebra! :D

  SvaraRadera
 2. Jepp, hande svartvita e ju riktit tin modell! Ja tror att do sku va jättefin i hande blåa från DLM! Faktiskt!
  Å nej, ids int ta trikåklännngen. Allti betär att va överuppstäda än tvärtom, tror nog int att do stjäl showen utan examensmösson på hovo :)

  SvaraRadera
 3. allt he bästa va jo föståss slut vi Dress Like Marie (åv he ja had spana in på näti), men hitta jo entå den perfekta klänningen - int för "vanlig" å int för fin, he blir toppen :)

  SvaraRadera