20 februari 2015

Grynostplättar

Jag har fått en ny favorit i matväg, ett mål som passar bra både efter träning, som frukost och mellanmål: Grynostplättar! Här för nån vecka sen tipsade Janina om dessa godingar på sin blogg, och jag bara måste prova om det var sant som det sades - de smakar nästan som riktiga plättar. Och vet ni, det stämmer! Nu har jag gjort dem tre gånger, och det är så gott så gott.. Har ätit med frusna bär och osötad grädde, samt med egengjord plommonkvarg. Bär passar bättre.. Dethär är det bästa som hänt i receptväg sen bananplättar, lovar!

Du behöver:
- 250 g grynost
- 3 ägg
- 2-3 dl havregryn
- En skvätt mjölk
- En nypa salt

> Mixa grynost, ägg och havregryn
> Tillsätt mjölk och salt, rör till jämn smet
> Stek plättar i valfri storlek och tjocklek.

Obs! Ju mindre och tunnare plättar, desto godare. Stek på låg värme så de inte fastnar i pannan!

1 kommentar: