28 februari 2015

Amerikansk cookiekaka

Redan för några veckor sen hittade jag ett recept på Tidningen hembakat's sida på en Amerikansk cookiekaka med kola. Kände att jag bara måååste prova, så idag gjorde jag det. Förutom att det kanske misslyckades nånstans i processen, så blev det riktigt bra. Smaken åtminstone!

Du behöver:
- 175 g rumsvarmt smör
- 200 g mörk choklad
- 100 g Dumle
- 1 ägg
- 1½ dl socker
- 1½ dl farinsocker (jag använde rörsocker)
- 1 krm salt
- 1½ tsk soda
- 2 tsk vaniljsocker 
- 1 dl havregryn
- 3 3/4 dl mjöl

- choklad till dekoration

> Börja med att vispa smöret med sockret och farinsockret
> Hacka chokladen och Dumlen grovt
> Vispa ner ägget i smeten
> Vispa i torra ingredienser
> Blanda ner chokladen
> Sen hackade jag ca 80 g vitchoklad att sätta ovanpå
> Tryck ut smeten i en rund form med bakplåtspapper
> Strö över den hackade chokladen
> Grädda i 175 grader på nedersta falsen, 30-40 minuter

Min var bra ovanpå och i kanterna, men väldigt kladdig inuti.. Vet inte vad som gick fel. Men gott blev det i varje fall!

1 kommentar:

  1. Åh hjälp va e låter sött! ..men gott! :)

    SvaraRadera