8 februari 2015

Movie-day

Idag har vi haft en riktig filmtittardag här hemma hos oss. Sov rätt länge, och sen har vi bara satt igång film efter film, tills dagen var slut. Ja, förstås kollade vi lite Så ska det låta däremellan också, men annars så. Tänkte lista filmerna vi sett under dagen, och betygsätta dem från 4-10. Så kanske ni får nåt filmtips inför kommande vecka!

1. John Wick
En actionfilm om John Wick, en fd. hitman som efter sin frus död återupptar sitt gamla liv. Filmen föll mig inte alls i smaken, den hade ingen handling, utan gick i princip bara ut på skjutande. Filmen får därför 4/10 poäng av mig.

2. Dumb and Dumber To
Alla har vi väl sett Dum Dummare-filmerna nån gång, och här kommer 2014 års version. Harry och Lloyd är fortfarande lika korkade, kanske till och med ännu mer, än för tjugo år sen. Och visst fick man sig många skratt under filmen! Trots det måste jag säga att det ibland kändes som om vissa saker var lite väl långsökta, så slutpoängen för min del landar på 7/10.

3. Birdman
Filmen Birdman handlar om en avdankad skådis som försöker göra Broadway-succé. Med sin tidigare karaktär i huvudet gör huvudpersonen ett som annat som kanske inte anses helt normalt. En väldigt mystisk film om ni frågar mig, fattar fortfarande inte riktigt vad som var meningen med den... 5/10.

4. Whiplash
Whiplash handlar om en ung kille som försöker göra sig känd i musikbranschen. Han spelar trummor för brinnkära livet för att imponera på sin lärare, som inte är den enklaste personen att ha att göras med. Filmen gjorde mig både förväntansfull och arg, så den var en av de bättre idag! 8/10 poäng.

5. The Theory of Everything
Historien om Stephen Hawking. Stephen var en briljant ung vetenskapsman som fick nervsjukdomen ALS, som satte honom i rullstol och gjorde att han miste sin talförmåga. Filmen berättar om Hawkings liv och arbete. En mycket gripande film, som berörde och intresserade. Måste erkänna att jag sitter och googlar Hawkings som bäst... 9/10 och helt klart dagens bästa film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar