12 februari 2015

Musiktips #3

Torsdag, och dags för musiktips! Tredje inlägget med min musikhistoria, och vi landar fortfarande nånstans i min barndom/tidiga ungdom. Förra veckan fick ni ju lite Westlife-tips, så denhär veckan tänkte jag att det skulle passa bra med en kvinnlig artist istället. En artist som hängde med mig i många, många år, vars bilder jag febrilt klippte ut, vars liv jag slaviskt följde i veckotidningar, vars skivor jag väntade på med stor förväntan och vars musik jag kunde utantill. Ni förstår väl att jag pratar om the one and only Brittan, eller hur?

Ja, jag erkänner, jag var en stor sucker för Britney Spears i många år. Minns det som igår när pappa kom in i mitt rum med den allra första Britney-skivan och sa att dethär lär vara bra, detta pratar alla om just nu. Jag minns euforin i kroppen efter att ha lyssnat några varv igenom skivan. Dendär speciella rösten, som är så lätt att känna igen, än idag. Brittan var en stor del av mitt liv mellan åren 1998-2003. Minns hur mycket jag och Minna älskade filmen Crossroads som Britney medverkade i, jag har nog sett den minst hundra gånger tror jag...


Till skillnad från Westlife så tillför inte Britneys låtar mig något mera i dagsläget. Visst är det lite nostalgiskt om man hör Oops I did it again eller Baby One More Time (haha, tänker bara på Grynet och "slå mig bebis en gång till") på radion nån gång, men det är inget jag själv skulle sätta igång. Mina personliga Britney-favoriter genom åren kommer här:


Haha, minns att 2001 var året då jag satt som klistrad framför MTV varje dag, och eftersom det inte fanns musik på nätet på den tiden så bandade jag in musikvideor från TV till min kasettspelare. LOLOLOL! Fick flashbacks nu när jag lyssnade lite på dessa låtar.. He va tiider he!

2 kommentarer:

  1. BRITNEY <3 du har helt rätt, idag ger int musken myki mer än nostalgi, men jisses vad myki tid man har lagt på att hör på Britney. Och ska jag vara helt ärlig så sir jag ju nog på Crossroads än idag, åtminstone 1 gang i åri.

    SvaraRadera
  2. ja härregud, ja ondrar ho mang timar man har sita å hört på hon, å yyla med :'D ja har faktiskt int sitt Crossroads på fleeeira år, kanski 10 år!? elär når an no kom.. men sko kanski bod ladd ner an no å skåda, ja som e intressera åv usa roadtrips :D

    SvaraRadera