20 oktober 2013

Susukladdkaka


I fredags bakade jag denna supergoda kladdkaka åt mina gäster. Egentligen får ni ju receptet via länken men tänkte i alla fall skriva upp det här, så har jag ju det till ett senare tillfället. För att få kakan maffigare så gjorde jag 1,5 satser i en helt vanlig form med löstagbar kant.

* 3 ägg
* 3 dl strösocker
* 75 g smält smör
* 1½ dl farinsocker
* 3/4 dl olja
* 3 3/4 dl vetemjöl
* 6 msk kakao
* 3 tsk bakpulver
* 1½ tsk vaniljsocker
* 1 nypa salt
* 1½ påse Susu

> Vispa ägg och socker pösigt. Jag vispar endast strösockret och blandar i farinsockret efteråt för att få en segare konsistens.
> Smält smöret, blanda med oljan.
> Rör ner torra ingredienser varvat med smöret/oljan i äggsmeten.
> Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten.
> Stick ner valfri mängd Susu, ju mer desto godare!
> Grädda i 175 grader, ca 20-30 minuter. Se till så kakan inte blir för skarp. Kanterna ska vara lite skarpa/sega medan innehållet ska vara rätt kladdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar